berita

[Video] Isteri ‘Berang’ Suami Kuat Drama Dekat Parking Kereta..Kesian Dia..

November 15th, 2017 | by Rudy | 0 comments
5.3K
reads
130
shares
Video Viral

Isteri mana yang tak ‘berang’ kalau dapat suami yang kuat drama kan.

Kalau dah tau korang tu duduk area yang padat dengan kenderaan, cuba cari alternatif lain untuk bergerak dari satu tempat ke tempat yang lain.

Macam si isteri yang hebat dalam video ni..

Alahai kesian je pasangan ni, tapi situasi-situasi ni memang selalu kita lalui kan? Pernah sekali tu salah level parking la, salah wing parking la, dan pernah sekali tu sampai tersalah building.

Cuba bayangkan statistik kenderaan di Kuala Lumpur je dah 4 juta semuanya, mau tak sesak jalan raya dengan parking kat area tu.

 

Jom Sokong Kempen ‘Unlocking Cities’

Kalau korang nak tau, UBER Malaysia telah mengambil satu inisiatif dengan merealisasikan kempen ‘unlocking cities’ dengan kaedah ride sharing! 

Dengan kaedah ini, kita dapat mengurangkan jumlah kenderaan di Kuala Lumpur sebanyak 40%.

Selain dapat mengurangkan kesesakan lalu lintas, kita juga dapat menjimatkan masa daripada dihabiskan di jalan raya.

Paling penting sekali, dah tak ada dah drama kat tempat letak kereta macam pasangan dalam video ni.

Wah! bagusnya, tapi kat tempat lain pun dah boleh sahut juga objektif kempen ni rasanya. Maklum la kadang-kadang bukan KL je yang sesak, tempat lain pun ada je yang sesak dan padat.

Untuk maklumat lanjut mengenai kempen ni, korang boleh terus layari ke laman unlockingcities.com

The following two tabs change content below.

Most read today

Recommended for you