berita

[Video] Lelaki Rindu Ibu Tercinta Serta Gadis Awan Biru Harungi Ramadan Buat Kita Sebak..#LensaRamadanKu

June 5th, 2017 | by Rudy | 0 comments
3K
reads
238
shares
Kini Trending

Setiap insan pastinya ada kisah disebalik kejayaan yang telah atau sedang dikecapi. Namun, bagaimana cerita itu dapat memberikan korang inspirasi atau motivasi untuk terus berjaya.

Sempena bulan Ramadan ini, kami bawakan Shazni dan Zameer untuk kongsikan inspirasi  fotografi  #LensaRamadanKu.  Pastinya cerita kedua-dua insan ini dapat memberi sedikit impak buat kita, sebab menerusi ‘lensa’ keindahan tu. Ada satu lagi yang paling indah tau. Nak tau?

EOS M6: Kecil tapi sangat memberi impak.

Cerita mereka mungkin berbeza dengan cerita kita, sama seperti EOS M6 yang baru dilancarkan ini juga mempunyai ceritanya yang tersendiri.

Kamera EOS M6 ni memang best sebab dilengkapi dengan sensor 24.2 Megapixel (APS-C). Maksudnya EOS M6 ni boleh capture gambar dan rakam video berukuran besar.

So senang nak edit, juga tak perlukan editing yang keterlaluan sebab macam Shazni dan Zameer cakap, hasil yang kamera Canon berikan sangat neutral.

(Gambar Ihsan: Zameer dan Shazni)

Ada yang lagi best tau, bukan sahaja kecil tapi mampu membekukan momen sepantas kilat sama seperti aksi lasak yang korang tengah buat. Semuanya sebab Dual Pixel CMOS AF dilengkapi dengan IS (Stabilizer imej) yang pastikan gambar yang korang ambil tu sharp dan tak blur.

Nak tau apa lagi feature yang best pasal EOS M6 ni, korang boleh check dekat sini. Kalau dah beli nanti belanja la kitorang satu gambar. Eh kejap!

Raya sakan ala Vintage dengan Canon EOS M6

Berita baik buat semua! Canon Malaysia nak hadiahkan SATU kamera ‘mirrorless’ EOS M6 (EF-M 15-45 IS STM) yang bernilai RM 3,949.00 tau.

Senang je nak menang, hanya perlu muat naik gambar atau video dengan caption yang paling menarik dan kreatif bertemakan “Apakah Makna Ramadan Buatku?” lepastu #LensaRamadanKu #EOSM6 dan paling penting TAG @CanonMalaysia. Kalau tak macam mana nak dipilih sebagai pemenang.

So apa tunggu lagi, peraduan ni start 1 Jun dan akan berakhir pada 23 Jun 2017 ni. Pemenang akan dipilih dan diumumkan sendiri oleh pihak Canon Malaysia. Kalau nak tau lebih lanjut mengenai peraduan #LensaRamadanKu, korang boleh check di sini.

(Gambar Ihsan: Canon)

Nanti belum habis lagi, korang perasan tak strap yang cantik tu? Buat pengetahuan korang semua strap tu hasil karya Emel oleh Melinda Looi tau dan tidak dijual di pasaran.

Apa-apa pun, selamat berpuasa kami ucapkan buat semua umat islam yang menyambutnya.

P/S: Ramadan OHBULAN! semestinya menyediakan berita-berita menarik dan hadiah-hadiah best untuk followers semua.

The following two tabs change content below.

Most read today

Recommended for you