berita

Viral Penyokong Myanmar Kena Belasah Teruk, Lelaki Ini Ceritakan Apa Yang Berlaku

August 22nd, 2017 | by Shafika | 6 comments
97.7K
reads
14.9K
shares
Isu & Kontroversi

Semalam, viral di laman sosial apabila dua orang penyokong Myanmar dibelasah teruk selepas perlawanan Malaysia menentang Myanmar. Kejadian yang berlaku di luar Stadium Shah Alam ini mendapat perhatian ramai netizen. Rata-rata bengang dengan tindakan tidak bermoral yang dilakukan oleh sekumpulan pemuda dari Malaysia.

Menerusi perkongsian dari Shah Rafi di laman Facebooknya, dia melahirkan rasa kecewa dengan mentaliti rakyat Malaysia. Memang betul memalukan negara!

30 orang kejar 4 orang

Saja cari pasal dengan orang Myanmar

Penyokong Myanmar dibelasan teruk

Sampai bila mentaliti ini berlaku?

Sumber : Shah Rafi

6 Comments

  1. Zarulnazmi says:

    Apabila kesukanan bukan lagi jaminan keamanan dan perpaduan.

  2. jeffry says:

    salam..siasat la betul2 dulu..myanmar yg kt cini pun pndi ckp melayu..mane tau ade dndm lame dorg..x bleh la nk ckp rakyat malaysia ni jahat..holigan..ape lagi la..mesti ade sbb jd cmtu

  3. my2cents says:

    betul jugak.. dah masuk negara orang takkan la dorang nak tunjuk samseng kot.. kita rakyat malaysia cuba la bersopan sikit. cuba tanamkan dalam diri kita ni sikap anti keganasan. bukan ke sebahagian motif sukan ni adalah untuk kita eratkan perhubungan antara negara?

  4. scrumhalfpulaumutiara says:

    bersukan dulu untuk mengeratkan perpaduan, bersukan sekarang untuk memusnahkan perpaduan. perpaduan yg dicipta selama berpuluh tahun, dimusnahkan hanya dengan satu malam sahaja. Fuck untuk metatiliti rakyat malaysia yang segaja memalukan nama malaysia sendiri.

  5. Yaya says:

    Padan muka..diorg pon bkn baik dgt..bunuh n rogol org islam…

  6. nana says:

    third class minded punye org memang camtu.
    kalo kite kata dorang jahat…then kite bls jgk dgn kejahatan…apa bezenya kite dgn dorang tu???
    tp aku heran…mostly knp bila game bola je kena bergaduh???
    pakej ke?