berita

3 Bulan Tak Mandi Sebab Ditinggal Suami, Wanita Trauma Hidap Amnesia & Berperangai Budak-Budak

May 24th, 2022 | by Iera Zahirah
Kini Trending

Mendirikan rumah tangga pada usia muda bukanlah satu perkara yang mudah kerana pelbagai cabaran perlu ditempuh bersama. Namun, wanita ini melalui kisah sebaliknya apabila diduga perkara yang membuatkan dirinya ‘berubah’.

Punca sakit tak dapat dikenal pasti

Menerusi beberapa video yang dimuat naik oleh seorang pengguna di TikTok dikenali sebagai Devii Ardilla, berkongsi kisah sedih seorang wanita bernama Icha yang berkahwin pada usia muda namun ditinggalkan oleh suaminya sehingga tertekan.

Disebabkan kenangan pahit yang berlaku pada tiga tahun lalu itu, wanita berkenaan menjadi trauma melampau, pelupa dan pernah tidak mandi selama tiga bulan berturut-turut.

3 bulan tak mandi tapi lepas mandi glowing muka dia tak pakai makeup pun.

Dalam pada itu, Icha dikatakan menghidap Amnesia sehingga membuatkan ingatannya semakin merosot dan berkelakuan seperti kanak-kanak. Wanita itu juga sudah tidak ingat lagi siapa dirinya dan bergantung pada rawatan serta penjagaan khas daripada keluarganya.

Kalau keluar rumah semua benda dia makan. Daun singkong, rumput dan botol pun dia masuk kat dalam mulut dia.

Sebenarnya dia pun penat tapi hanya boleh menangis je bila tak dapat keluar dari rumah.

Devii yang merupakan saudara terdekat Icha mengakui bahawa adakalanya dia berasa penat kerana perangai wanita terbabit tidak terkawal dan sangat aktif.

Semoga Icha sembuh dan ingatan awak pulih seperti biasa. Terima kasih kerana mendoakan kesembuhan Icha.

3 bulan tak mandi

@devii_ardillaa Balas @marimarq37 kalo keluar rumah apapun dimakan, masih mending daun singkong, ada rumput, ada botol bekas apapun dia masukin mulut. terima kasih yang udah mau mendo’akan kesembuhan ica #amnesia #dinaskesehatan ? Allah Allah Aghisna – Nazwa Maulidia

@devii_ardillaa 3 bulan gak mandi, setelah dimaandiin glowing bgt tanpa makeup.semoga ini awal yang baik untuk bisa sembuh, ingatan kamu pulih kembali. si amnesi cantik kawal sampe sembuh #amnesiamemories #berandatiktok #tiktok #dinaskesehatan ? bahaya x merasa indah – sadvibes?

Dah boleh tanya nama & umur

@devii_ardillaa Balas @masghani17 drama pagi ini ngejar² dia, udah lumayan capek keringetan. mash mending ngurus balita sih bisa digendong sekalian? #amnesia #amnesiamemories #odgjcantik #dinaskesehatan #beranda ? Law Kana Bainanal Habib – Ai Khodijah

@devii_ardillaa Balas @bilqishumaira.1 Allhamdulillah ada perubahan setelah 1 minggu berobat, mudah²an lebih baik lagi supaya cepet kembali pulih ingatannya. Tiktok gak usah baper ngetake down vt saya lagi. #amnesiamemories #amnesia #dinaskesehatan #tiktokbaper #beranda ? suara asli – BANGSAONLINE

Sumber : devii_ardillaa

SKIP THIS AD ×