berita

3 Tersepit, Kereta Remuk Teruk Berlanggar Dengan Lori Treler

March 22nd, 2021 | by Shafika
Kini Trending

Satu kemalangan berhampiran Taman Pertanian, Kuantan Bypass mengakibatkan 3 orang cedera parah selepas kenderaan dinaiki mereka dikatakan bertembung satu sama lain. Dalam kejadian 8.00 pagi itu, sebuah treler dan sebuah kenderaan 4 roda dilihat remuk teruk.

Kemalangan teruk

Difahamkan tiga orang mangsa tersepit dan dikeluarkan oleh pihak Bomba Dan Penyelamat daerah Kuantan. Akibat kemalangan itu, aliran trafik sesak sehingga menyebabkan dua jam kenderaan terperangkap sejauh 1 kilometer.

Empat orang pegawai dan lima belas anggota dari balai Bomba Dan Penyelamat Indera Mahkota dibantu oleh Bomba Kuantan bersama 3 buah jentera FRT sampai di lokasi kemalangan yang melibatkan sebuah lori treler dengan sebuah kenderaan 4 roda. Terdapat 3 orang mangsa tersepit dan mengalami kecederaan.

Menurut pihak Bomba & Penyelamat Negeri Pahang, pasukan mereka telah bertindak mengeluarkan mangsa-mangsa tersepit dengan menggunakan peralatan menyelamat dan bantuan sebuah kren untuk mengangkat bahagian kepala lori treler. Semua mangsa telah dihantar ke Hospital Ampuan Afzan Kuantan (HTAA). Buat masa ini tiada laporan tepat mengenai kejadian yang berlaku.

Gambar di lokasi

Kemalangan di Jalan Bypass Kuantan pagi ini

Posted by I ? PAHANG on Sunday, March 21, 2021

The following two tabs change content below.

Shafika

Content Champion at Rev Asia Berhad
I'm not fat, I'm just easy to see

SKIP THIS AD ×