berita

4 Lokasi Short Getaways Yang Confirm Buat Korang Teruja. Admin Approved!

July 13th, 2018 | by Noraniza
Travelogue

Korang sedang merancang percutian? Nah, kami ada beberapa idea untuk korang adakan short getaways! Tak perlu pergi jauh-jauh pun.

Nah, cuba tengok senarai di bawah dan usulkan kepada BFF korang

1. Adeline Villa & Rest House, Gopeng Perak

Bukan sahaja korang boleh menikmati keindahan semulajadi, tapi terdapat pelbagai aktiviti untuk korang cuba! Paling menarik ialah water crafting! Confirm meningkatkan kadar adrenalin korang!

Alamat: 13302, Mukim Kampung Geruntum, 31600 Gopeng, Perak, Malaysia
Aktiviti: Water rafting, kayaking, jungle trekking
Harga: Bermula daripada RM150 sekepala (termasuk sarapan, makan tengahari dan makan malam)

2. Awanmulan, Kampung Jelebu

Wah, cun betul view kat sini! Bagi korang yang nak bercuti tapi jarak perjalanan korang yang dekat. Sinilah loksi yang tepat. Nak tahu yang lebih best, ada 2 buah kolam renang tau. So, korang nak view hutan menghijau ada dan juga view matahari terbenam. Power!

Alamat: Kampung Jelebu, Seremban
Aktiviti: Swimming sampai lebam
Harga: Bermula RM 400 satu malam

 

3.Enderong Resort Tanarimba, Janda Baik

Ini juga sebuah lokasi yang best kalai korang nak buat trip team building, Ada Annex Hall untuk korang berkumpul beramai-ramai. Korang boleh menghirup udara segar pagi di trail Sungai Enderong. Tapi, kalau nak lebih adventure pun ada juga. Boleh refer terus ke pihak pengurusan Enderong Resort!

Alamat: Persiaran Enderong Jalan Tanarimba Pine, Tanarimba Janda Baik, 28750 Bentong, Pahang, Malaysia
Aktivit: Memanah, jungle trekking
Harga: Bermula RM370 satu malam (termasuk sarapan)

4. Farm Ville Cafe Homestay, Sekinchan Container Hotel

Dikelilingi sawah padi menghijau, sesiapa yang bercuti di sini pasti akan rasa suasana ‘kampung’. Lebih best lagi, semua bilik di sini terdiri daripada container! Lapar? Ha, terdapat pelbagai restoran menarik dengan hanya 5 minit perjalanan!

Alamat: 11304, Jalan Tepi Sawah, Sekinchan, 45400 Sekinchan, Selangor
Aktiviti: Kilang padi, melihat matahari terbenam di Pantai Redang, 3D Art Galeri, berbasikal
Harga: Bermula RM 98 satu malam

The following two tabs change content below.

Noraniza

Head Of Sponsored Content, Malay Division at Rev Asia Berhad
People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)

Latest posts by Noraniza (see all)

Most Read Today