berita

5 Perangai Cerewet Kawan-Kawan Yang Korang Mesti Pernah Jumpa. Annoyingnya!

September 24th, 2019 | by Mastura
Sponsored Post

Hmm.. Nak bercuti nanti aku tak nak tempat panas, aku kena jaga kulit. Aku tak boleh kena direct sunlight!

Haaaa… Korang mesti ada member yang perangai macam ni. Dia punya cerewet tu lain macam! Semua benda dia nak tentukan. Lepas tu, kalau tak ikut dia merajuk wei! Boleh pening kepala dibuatnya.

Ni kami nak share 5 perangai cerewet kawan-kawan yang kami gerenti korang mesti pernah lalui atau jumpa dalam hidup.

1. Nak decide semua benda.

Nak pergi bercuti kena ikut tempat mana dia nak pergi. Segala tempat dia yang nak decide even tempat shopping. Kalau nak tengok wayang mesti dia sibuk nak decide movie apa nak tengok walaupun satu geng dah setuju movie yang korang nak tengok.

Hmm.. Memang boleh buat gaduh wei sebab movie yang dipilih tu bukan best sangat pon setakat viral kat socmed je.

2. Terlebih particular dalam sesuatu hal.

Ni sebenarnya perangai cerewet yang over dan admin cukup annoyed sebab yang si cerewet ni, sampaikan hal kita pun dia sibuk nak tentukan. Pakai baju apa, tudung apa, boleh kata semua benda kena ikut kehendak dia.

Style nak ambil gambar, nak buat gaya apa, boleh kata hidup kita memang dia la nak decide!

3. Bab makan ada je benda tak kena.

Paling segan kalau keluar pergi makan. Suka hati je nak cakap kuat-kuat kalau makanan tu tak kena dengan taste dia. Kurang rasa la, tak nak sayur la. Selalunya, kalau nak order makanan dia la paling lama. Korang pernah tak rasa macam ni?

4. Terlalu teliti kalau beli barang.

Sifat teliti tu penting tapi kalau terlebih teliti pun susah juga. Korang bayangkan min pernah ada member yang nak beli periuk tapi sebab ada satu calar yang tak nampak dengan mata kasar dia terus nak minta tukar. Yelah, teliti sangat kan.

Paling annoyed, even nak pilih pelan postpaid pun dia punya teliti sampai paksa orang guna pelan yang dia guna. Dia selalu nak pelan paling murah, menguntungkan dan internet yang berkelajuan tinggi. Hmm.. Bukan senang nak dapat semua ni sekali okay!

5. Rasakan diri dia je paling betul!

Tak kisah la apa orang kata, kawan macam ni akan rasa dia paling betul dan kalau fikir balik dia paling jujur dengan apa yang dia nak. Korang setuju tak?

Dia cerewet sebab dia nak puaskan hati sendiri. Tapi, kalau over sangat pon tak boleh juga ya!

Cerewet sangat? Jom decide pelan postpaid korang dengan XP Lite serendah RM28 sebulan!

Weyh apa sebenarnya XP Lite ni? Haaa.. Kalau korang nak tau, XP Lite ni ialah pelan postpaid terbaru daripada Celcom Xpax tau. Ni kami nak share dengan korang apa istimewanya pelan postpaid ni selain bayaran yang bermula RM 28 dengan rangkain internet 4G LTE terbaik!

Bila korang sign up XP Lite™ ni korang akan dapat:

  • 1GB Internet
  • Panggilan tanpa had
  • RM28/sebulan

XP Lite ni merupakan pelan postpaid paling menjimatkan serta fleksibel, dengan pelan ni korang decide sendiri keperluan internet korang. Yelah, sekarang kan zaman sosial media semua benda nak guna internet.

Kalau rasa kuota internet sedia ada tak cukup, korang boleh Size Up kuota internet mengikut keperluan sendiri. Ada 2 pas korang boleh pilih L atau M. Mudah kan?

Pass L M
Internet Bulanan 12GB (1GB + 11GB) 5GB (1GB + 4GB)
Percuma Video Walla™ 3GB 3GB
Jumlah Internet 15GB 8GB
Harga RM30/bulanan RM10/bulanan
Jumlah harga RM58/sebulan

(RM28 + RM30)

RM38/sebulan

(RM28 + RM10)

Korang juga boleh menikmati Internet Tanpa Had dengan pass L atau M melalui aplikasi Celcom Life dengan pembelian Ultra Hour Pass™ yang bermula daripada RM 1 je.

Dan kalau korang pengguna setia Celcom selama 6 bulan berturut-turut, korang juga layak mendapat unlimited internet secara PERCUMA setiap hari!

Pass L M
Stay On Bonus

(ganjaran akan diberikan mulai bulan 7)

PERCUMA  1 Jam Ultra Hour Pass™ setiap hari PERCUMA Extra 1GB Video Walla

Tunggu ada satu lagi yang best tentang postpaid XP Lite™ ni. Menerusi Gear Up XP Lite dengan L Pass korang boleh upgrade smartphone korang dengan model yang tertera:

Peranti Harga
Oppo A1k FREE (Limited Units)
Vivo Y91C RM99
Oppo A5s RM199
Vivo Y17 RM388
nubia Red Magic 3 RM1,358

Cuba bagitau kami kat mana korang boleh dapat pelan postpaid serendah ni? So, tunggu apa lagi? Jom bertukar ke pelan postpaid XP Lite sebab tawaran ni untuk masa yang terhad je tau. Time ni barulah kena tempatnya kalau nak cerewet!

Untuk info lanjut tentang pelan postpaid XP Lite, korang boleh terus ke laman web Celcom Xpax atau nak lagi mudah kunjungi saja cawangan Celcom Blue Cube yang berdekatan korang!

Jom bertukar ke pelan XP Lite™ Celcom Xpax!