berita

5 Sebab Tadom Hill Resorts Selangor Lokasi Paling ‘Perfect’ Untuk Back To Nature!

September 7th, 2015 | by Wan
Travelogue

Screen Shot 2015-09-07 at 11.42.01 AM

Buat korang yang gemarkan aktiviti camping serta riadah tak kira lah sama ada dengan keluarga mahupun rakan, korang pasti teruja dengan tarikan baru terletak cuma di Banting, Selangor ini.

Sejak semalam, beberapa keping foto keindahan kawasan daya tarikan baru ini mula viral di laman sosial. Setelah diteliti, memang ianya hanya terletak tidak jauh dari ibu kota.

Jadi apa yang menarik tentang Tadom Hill Resorts ini? Selain camping, apa lagi yang korang boleh buat dekat situ? Teruskan bacaan sebab kami pun plan nak kesana nanti!

Kawasan paling ‘perfect’ short getaways!

Screen Shot 2015-09-07 at 11.34.32 AM

Terletak hanya 12 minit daripada KLIA dan 45 minit daripada bandar Kuala Lumpur, Tadom Hill Resorts merupakan kawasan camping dan riadah ‘wajib’ pergi buat mereka yang gemar menikmati keindahan alam semula jadi.

Dikelilingi oleh pemandangan bukit batu kapur dan tasik yang indah, kawasan ini difahamkan baru dibuka dan beberapa daya tarikan lain sedang dalam proses pembinaan.

Screen Shot 2015-09-07 at 1.17.51 PM

Bergayut macam tarzan dan aktiviti menarik lain

Screen Shot 2015-09-07 at 11.35.30 AM

Pertama kali melihat foto-foto yang sedang berlegar di laman sosial ini, kami ingat ianya terletak di Thailand atau Indonesia namun jangkaan tersebut meleset!

Mana tidaknya aktiviti-aktiviti seperti yang korang lihat di dalam gambar ini boleh dilakukan di Tadom Hill Resorts.

lasak3

Konsep buluh yang mendamaikan

Screen Shot 2015-09-07 at 11.33.28 AM

Apa yang paling menarik perhatian kami ialah konsep Tadom Hill Resorts ini. Memang terbaik sebab ianya berkonsepkan buluh.

Baik

Buat masa ini ada 3 jenis pakej ‘tempat tinggal’ yang ditawarkan iaitu Tadom Hammock Sphere, Tadom Tent Sites, Vip Bamboo Hut. Sebelum korang pergi, elok check dulu di laman web mereka ni. Sebab masa kami check, memang banyak yang dah penuh.

Screen Shot 2015-09-07 at 11.34.52 AM

Tadom Base buat mereka yang ‘gila lasak’

lasak

Di sini juga korang boleh lakukan beberapa aktiviti lasak dan mencabar iaitu di Tadom Base. 4 zon disediakan buat korang mencabar ketahanan mental dan fizikal!

lasak2

Terletak di kampung Orang Asli

Screen Shot 2015-09-07 at 1.23.03 PM

Difahamkan kawasan Tadom Hill Resorts ini dibangunkan dengan bantuan Orang Asli setempat yang pakar dalam membuat sesuatu menggunakan hasil hutan.

Screen Shot 2015-09-07 at 5.51.23 PM

So tunggu apa, jom!

Revolution Never Ends! Go Mad!
Grab the Early Warrior Passes at tix.tadombase.com by 16th Aug before last!

Posted by Tadom Base on Monday, 10 August 2015

Sumber : Tadom Hill Resorts