berita

6 Cara Mudah Yang Korang Boleh Amalkan Untuk Hilangkan Biji Kolestrol

August 13th, 2019 | by Farisha Hazira
Kini Trendy

Korang ada tak biji-biji dekat bawah mata? Dia bukan jerawat dan tak boleh dipicit sebab tak akan keluar apa-apa. Orang panggil dia MILIA SEEDS ataupun BIJI KOLESTROL. Takpe! Harini Sis Katy nak share macam mana nak kurangkan benda ni dari terus membiak kat muka korang.

1. Oil Cleanser

Rajinkan diri korang untuk cuci makeup guna oil cleanser. Nanti dia akan slowly hilang.

2. Exfoliate

Kulit di kawasan mata ni sangat delicate tau. So, korang kena exfoliate dengan lembut. Biji kolestrol akan beransur hilang.

3. Pakai Sunscreen

Ni memang dah wajib pakai, jangan lupa! Setiap kali pakai skincare, jangan lupa pakai sunscreen sekali.

4. Guna AHA

Kalau basic skincare dah kukuh, korang boleh start exfoliate guna AHA. Bukan saja korang boleh kurangkan whiteheads, milia seeds pun boleh hilang!

5. Periksa Eye Cream Korang!

Kadang-kadang milia seeds ni jadi disebabkan eye cream korang. Periksa bahan produk, takut tak sesuai dengan kulit korang.

6. Cuci Muka Bersih

Pastikan korang remove makeup betul-betul. Ini nak pastikan pori-pori korang tak tersumbat. Kalau pori tersumbat tu yang buatkan bintik kolestrol terjadi.

Senang je kan? Korang ikut tips ni okay. Boleh hilang milia seeds korang tu. Cumanya take time dan korang kena disiplin.

Korang jangan lupa untuk follow Facebook Kini Trendy By Ohbulan dan Instagram @kinitrendy untuk mengikuti perkembangan fesyen, mekap dan lifestyle wanita yang trendy dan terkini.