berita

6 Tips Untuk Bijak Berbelanja Ketika Musim Perayaan Atau Year End Sale. Bolehlah Shopping Sakan!

December 5th, 2020 | by Azyan
Kewangan & Pelaburan

Bila berbelanja ni masing-masing ada cara mereka yang tersendiri. Ada yang berbelanja tak tengok hari, ada yang berbelanja time diskaun je, ada juga yang berbelanja kalau bila betul-betul memerlukan. Tapi, paling tak kuat bila YES (Year End Sale) atau masa musim perayaan!

Keinginan nak berbelanja tu membuak-buak tapi bagus sebab korang dapat berjimat time ni. Haa, ini antara tips yang korang boleh ikut untuk bijak berbelanja ketika musim perayaan atau Year End Sale!

1. Beli time diskaun meletop!

Ni memang antara tips yang paling top sekali, beli masa diskaun. Kalau sukakan sesuatu barang, korang sabar dulu. Beli time nak dekat perayaan, confirm ada diskaun dan paling best memang menguntungkan! Harga pulak memang jatuh kaw-kaw.

2. Bandingkan harga barang

Selalunya harga dekat kedai fizikal dan harga di kedai dalam talian ada banyak beza! So, korang bandingkan dulu mana yang lagi berbaloi dan jimat! Bukan tu je, korang jugak boleh survey harga dekat kedai-kedai lain. Jangan terus beli je nanti menyesal bila nampak kat kedai lain lagi murah.

3. Beli yang dapat percuma 1

Ini yang ramai wanita suka ni, beli 1 percuma 1! Kalau ada promo ni, baik korang grab cepat sebab tak banyak kedai buat promo macam ni! Bestlah kalau beli baju dapat seluar, dah dapat satu set baju dengan harga yang paling ngam.

4. Beli secara bundle untuk free shipping

Kalau beli online dengan minimum pembelian yang ditetapkan, korang boleh dapat free shipping! Ha apa lagi, korang tanyalah kawan-kawan atau adik-beradik kalau nak beli sekali.

Ataupun, korang tambah barang yang sama harga dengan shipping tersebut. Dari bayar shipping, baik korang bayar untuk barang kan? Terus dapat free shipping, barang pun dapat extra!

5. Tebus kupon

Korang ada dapat kupon pembelian? Jangan malu untuk gunakan sebab korang boleh jimat banyak tau. Silap-silap korang bayar separuh je dari harga sebenar!

6. Guna aplikasi atau reward card untuk dapat cashback!

Ini paling admin suka! Umpamanya beli barang dapat balik duit tu dekat kita! Caranya juga tak susah pun, korang bukak je aplikasi dekat handphone atau gunakan reward card!

Walaupun nampak macam remeh tapi percayalah, bila korang dah dapat sekali mesti terus lepas ni pantang nampak offer cashback korang mesti nak!

Tak tahu nak guna aplikasi apa? Download GoPayz je, perkhidmatan Islamik pun ada!

Bagi yang nak tahu, GoPayz merupakan aplikasi yang menawarkan servis kewangan digital mampu milik,sebarang perkhidmatan islamik dan macam-macam lagi yang korang perlukan

Demi menjamin keselamatan pengguna, GoPayz akan membekalkan GoPIN dan OTP sebagai pengesahan. Langkah ini dapat menjamin keselamatan akaun pengguna dan setiap transaksi lebih terjamin.

Yang membuatkan ia lagi mudah ialah GoPayz bekerjasama dengan rangkaian pembayaran yang terkenal iaitu  Visa,Mastercard dan UnionPay!

GoPayz tawarkan cashback terhebat bila korang bayar zakat!

Dah nak hujung tahun ni, mesti ramai yang nak bayar zakat kan? Alang-alang dah bayar zakat tu, apa kata korang cubauntuk memenangi e-baucar Petronas sebanyak RM100 atau 100% cashback!

GoPayz dengan kerjasama MAIPk ada beberapa promo yang korang boleh dapat bila membayar zakat bermula 1 Disember ni! Antaranya ialah:

  • Promo 1: Dapatkan 2 bulan komplimentari perlindungan GoTakaful bernilai RM36 bagi 2,500 permohonan sah kad Ta’awun maya atau fizikal.
  • Promo 2: Rebut peluang untuk memenangi e-baucar Petronas bernilai RM100 bila korang buat bayaran zakat menggunakan kad Ta’awun
  • Promo 3: Pulangan tunai 100% untuk pengeluaran kad fizikalbernilai RM16 di aplikasi atau laman web GoPayz (terhad kepada 1,500 unit).
  • Promo 4: Percuma kad Ta’awun jika korang memohon di pejabat MAIPk (terhad kepada 2,500 unit)

Ada cabaran RM100 & boleh redeem cashback hari-hari!

Untuk cabaran RM100 ni senang je! Korang hanya perlu tunjukkan bagaimana korang bijak berbelanja produk kewangan GoPayz  sebanyak RM100 dan berpeluang untuk memenangi RM100 atau e-baucar pada setiap minggu!

Hadiah Mingguan
30x Kredit GoPayz bernilai RM100
20x E-baucar bernilai RM20

Tempoh Peraduan
5 November – 9 Disember 2020

Cuba GoPayz RM100 challenge sekarang: https://gopayz.com.my/bijakberbelanja/

Dapatkan pulangan tunai RM5 setiap hari bila korang belanja dengan GoPayz UnionPay! Korang hanya perlu berbelanja minimum RM30 sama ada dalam aplikasi GoPayz, secara online atau offline menggunakan kad UnionPay korang! RM5 sehari sama dengan RM150 pulangan tunai sebulan tau!“

Tertakluk kepada terma & syarat. Info lanjut: https://gopayz.com.my/faq#unionpay-year-end-cashback-campaign

Ada macam-macam lagi yang korang boleh buat dengan aplikasi GoPayzDownload GoPayz  sekarang dan jangan lupa bayar zakat! Maklumat lanjut korang boleh klik dekat SINI.

SKIP THIS AD ×