

Ernie Zakri dilihat begitu tenang apabila mendendangkan lagu ciptaannya sendiri bertajuk ‘Korban’ di pentas Anugerah Juara Lagu ke-37 (AJL 37). Persembahan penuh bertenaga itu mendapat perhatian para penonton.
Harap menang vokal terbaik

Menjengah di Twitter rata-rata penonton inginkan Ernie memenangi Vokal Terbaik bagi AJL37 kerana dia berjaya membuktikan bahawa tidak semestinya ‘pitch’ yang tinggi adalah vokal terbaik. Akan tetapi, nyanyian yang ‘smooth’ serta minimalis dari segi penggunaan prop pentas juga memainkan peranan penting dalam sesebuah persembahan.

Penyanyi dan juga guru vokal itu juga meraih ‘standing ovation’ dari para penonton yang menyaksikan secara langsung AJL 37 di Stadium Axiata Arena.






![[VIDEO] ‘Janji Tak Nak Kahwin Akhirnya Tewas Dengan Kapten’ – Ibu Sangka Hasrat Dr Fie Kembali Jadi Isteri Hanya Gurauan](https://asset.ohbulan.com/2026/11/IMG_2846.jpeg)
![[VIDEO] ‘Saya Tak Boleh Sambut Halloween Sebab Saya Islam, Nanti Dapat Dosa’ – Jebat Jayden](https://asset.ohbulan.com/2026/11/jebat-jauden2.jpg)
![[VIDEO] Dr Fie Sah Bergelar Isteri Kapten Amrul, Terima Mas Kahwin Satu Dinar Emas](https://asset.ohbulan.com/2026/11/IMG_2705.jpeg)