berita

Amalkan Pengambilan Vitamin C Untuk Tampil Bertenaga & Cergas Walau Berpuasa Sepanjang Hari!

April 14th, 2021 | by Intan Mahsuri
Kesihatan & Hidup Aktif

Bulan puasa merupakan bulan yang dinanti-nantikan oleh semua. Di bulan ini kita berpeluang untuk dapat pahala yang berlipat ganda untuk setiap kebaikan yang kita lakukan.

Namun begitu, untuk melakukan perkara-perkara baik, tubuh badan kita perlu sihat dan cergas. Kalau sakit, macam mana nak berpuasa, nak solat terawih, nak bekerja dan bantu orang lain. Betul tak?

Ramadan lebih bermakna Dengan Vida C!

Bukan apa, sepanjang bulan Ramadhan selalunya tubuh badan kita ni fragile sikit.  kita akan cepat letih dan tak bermaya. Selain itu, kita juga mudah jatuh sakit seperti demam terutama sekali bila cuaca jadi terlalu panas.

Tapi semua masalah berikut bukan lagi satu halangan untuk korang jalani kehidupan yang aktif. Dengan Vida C,  semuanya pasti akan baik-baik sahaja.

Apa itu Vida C? Vida C ialah minuman sparkling pertama di Malaysia yang mengandungi 1000 miligram Vitamin C bagi membantu memperkuatkan lagi sistem imunisasi dan dalam masa yang sama membekalkan nutrisi tambahan yang diperlukan oleh tubuh badan kita.

Bukan itu sahaja, tubuh memerlukan Vitamin C untuk menghasilkan kolagen. Kolagen ni penting kerana ianya memberikan struktur pada tulang, otot dan saluran darah. Sebab tu penting untuk tubuh kita dapat Vitamin C yang mencukupi.

Lagipun Vitamin C mengandungi kandungan antioksida semulajadi yang tinggi jadi sel-sel kita terlindung daripada mengalami sebarang kerosakan.

Sesuai diambil ketika bersahur mahupun berbuka!

Vida C ni cukup menyegarkan dan sesuai diambil oleh semua peringkat umur, dari yang muda sampai la kepada golongan veteren. Yang penting ianya sesuai diambil pada bila-bila masa tak kiralah pada waktu bersahur ataupun berbuka.

Diformulasikan berdasarkan R&D daripada Jepun, kemampuan Vida C untuk mebekalkan nutrisi tambahan pada tubuh memang tak boleh disangkal lagi. Tidak hanya sedap, Vida C akan bantu refresh kembali tubuh badan kita untuk kkal segar bertenaga.

2 perisa untuk korang cuba!

Vida C didatangkan dalam dua perisa iaitu Vida C Orange dan Vida C Lemon. Keduanya-duanya memiliki sentuhan rasa yang berbeza tetapi enak dan dalam masa sama telah menerima status halal dari JAKIM.

Jadi, korang boleh pilih nak cuba yang mana satu, kalau cuba dua-dua lagi bagus. Jom dapatkan Vida C hari ini juga di farmasi, Caring, Lazada, Shopee dan 7-Eleven .

Nak tahu lebih lanjut mengenai Vida C? Korang boleh klik saja link di bawah.

Website: Vida C

Facebook: Dydo Drino Malaysia

SKIP THIS AD ×