berita

Amalkan Zikir Fatimah, Dapat Meringankan Keletihan!

March 9th, 2022 | by Noraniza
Shout Out!

Satu amalan yang boleh diamalkan agar kita kekal bertenaga pada keesokan harinya iaitu zikir yang diajarkan Rasulullah kepada puteri kesayangannya Saidatina Fatimah sebagai penawarnya yang dikenali dgn ZIKIR FATIMAH melalui hadis Baginda SAW;

Dari ‘Ali bin Abi Thalib RA ketika menceritakan kisah Saidatina Fatimah RA binti Muhammad SAW. Suatu hari, Saidatina Fatimah RA mendatangi Nabi SAW untuk meminta diberi pembantu (hamba). Rasulullah SAW berkata kepada anaknya, Saidatina Fatimah RA,

“Mahukah kamu berdua jika aku tunjukkan kepada sesuatu yang lebih baik daripada seorang pembantu? Jika kamu berdua hendak tidur, ucapkanlah takbir 33 kali, tasbih 33 kali, dan tahmid 33 kali. Maka ini adalah lebih baik daripada seorang pembantu.” (HR Bukhari No: 3429)

Lagi mudah untuk amalkan Zikir Fatimah ini dengan Tasbih Vibrate pertama di Malaysia dari WASL Malaysia kerana ia akan bergetar setiap 33, 66 dan 99 kiraan. Fungsi getaran ini juga dapat membantu mereka yang mempunyai masalah penglihatan dan pendengaran untuk berzikir.

Tasbih inovatif, produk dari Saudi Arabia ini menggantikan tasbih manik yang terdiri dari 99 biji batuan yang melambangkan 99 Nama Allah. Paparan LED yang besar dan jelas memudahkan semua golongan untuk berzikir baik waktu siang dan malam.

Direka khas oleh pereka bentuk industrial dari United Kingdom, tasbih ini sangat moden, minimalis dan elegan. Tak perlu lagi segan atau malu untuk berzikir dengan tasbih WASL (disebut sebagai wassil yang bererti berhubung dengan Maha Pencipta dimana jua kita berada).

Getah yang elastik dan kemas di jari, membuatkan tasbih ini sangat sesuai untuk zikir “on-the-go” terutamanya ketika anda sedang dalam perjalanan ke tempat kerja, ketika menunggu dan sewaktu beriadah.

Kini boleh didapati di Malaysia dengan mudah. Jom dapatkan Tasbih Vibrate dari laman web WASL Malaysia di www.wasl.com.my dengan promosi “FREE POSTAGE WITHIN MALAYSIA” dan bagi yang ingin kongsi dengan keluarga dan rakan-rakan atau borong tasbih sebagai hadiah menjelang Ramadhan, dapatkan tasbih ini dengan serendah RM39 untuk 10 unit tasbih (harga biasa pada RM49 per unit).

Turut digunakan oleh ramai selebriti tempatan dan influencers antaranya Neelofa, Shiera Ijoy, Lah Ahmad, Zain Ruffedge, Dahlia Syazwan, Nabil & Zira, Bob Yusof AF, Inteam, Anas Tahir, Nur Khiriah, Saharul Ridzwan, Aliff Aziz, Elyana, Irma Hasmie, Dato’ Nash, Puan Seri Tiara Jacquelina, Dato’ Rizalman, Dato’ Ziela Jalil, Dato’ Fazley Yaacob, Datin Umie Aida, Zahiril Adzim, Kmy Kmo, Amar Asyraf dan Aidid Marcello.

 

The following two tabs change content below.

Noraniza

Senior Head Of Sponsored Content, Malay Division at Rev Asia Berhad
People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)

SKIP THIS AD ×