berita

Anak Hampir Diculik, Lufya Nafi Sengaja Cipta Kontroversi Sebab Nak ‘Promote’ Drama

July 1st, 2022 | by Iera Zahirah
Isu & Kontroversi

Sebelum ini, pelakon Lufya Omar diduga dengan detik cemas apabila dia mendakwa telah diserang seorang lelaki yang tidak dikenali ketika cubaa menyelamatkan anak perempuannya, Laana Haura daripada diculik pada Ahad lalu.

Artikel berkaitan : Bekas Suami Lufya Nafi Cuba Culik Anak Sendiri – ‘Saya Bukan Jenis Berdendam’

Artikel berkaitan : Selamatkan Anak Dari Diculik, Lufya Omar Cedera Kena Pukul Dengan Batang Kayu

Terbaharu, Lufya tampil menafikan dakwaan dia sengaja mereka cerita dipukul serta cubaan menculik anaknya itu.

Berkongsi & bukan reka cerita

Menerusi InstaStory dimuat naik oleh pelakon berusia 37 tahun itu di Instagram, dia menafikan dakwaan sengaja mencipta kontroversi bagi meraih perhatian ramai berhubung kejadian anaknya diculik itu.

Ujar pemilik nama sebenar Lutfyah Sheikh Omar ini lagi, dia berkongsi peristiwa menakutkan itu bersama pengikut di media sosial sebagai peringatan kepada orang ramai agar lebih berhati-hati.

Sedih tak kalau perkara ni berlaku terhadap orang lain dan anak dorang kena culik disebabkan saya tak beri amaran dan share apa yang berlaku?

Dah share cakap macam ni pulak? Ada lagi teruk fitnah saya cakap Fya (Lufya) buat cerita sebab nak promote drama terbaru.

Dalam pada itu, Lufya turut memberitahu dia sudah membuat laporan polis berhubung kejadian berkenaan meskipun agak lambat kerana perlu ke hospital untuk mendapatkan rawatan terlebih dahulu.

Setahu saya kalau kita kena serang dan doktor pun ada check serta record kecederaan yang dialami mereka akan automatically lapor ke pihak polis. Polis sendiri akan datang ke hospital. Perkara tu tak berlaku mungkinkah sebab Fya pergi hospital swasta.

Saya pun tak tahu hal ni. Kalau ada hentakan yang kuat di kepala (pukul pakai kayu) of course saya akan pentingkan rawatan terlebih dahulu. Kalau ada retakan atau darah beku sangatlah bahaya.

Walau bagaimanapun, hasil keputusan imbasan pada bahagian otak mendapati tiada sebarang kecederaan yang serius berlaku pada bahagian kepala Lufya.

Biar pihak polis buat kerja

Dalam pada itu, Lufya meminta agar warganet tidak membuat tuduhan melulu menuduh bekas suaminya itu dalang kepada penculikan yang berlaku tempoh hari.

Malah, Lufya turut mengatakan meskipun mereka sudah tiada jodoh, namun dia bersama bekas suaminya itu tidak menyimpan sebarang dendam antara satu sama lain.

Lagi satu biarlah pihak polis yang buat siasatan. Jangan lah fitnah melulu. Kami okay InsyaAllah.

Tiada jodoh antara kita tak semestinya ada dendam antara kita.

Sumber : lufyaalaana

SKIP THIS AD ×