berita

‘Antara Hidup & Mati!’ – Gerak Khas Kini Kembali Di TV3, Tampil Pelakon Popular Seperti Rosyam Nor, Aaron Aziz & Elizabeth Tan

September 28th, 2021 | by Najmi Suhaimi
Kini Trending

Bersiaran bermula 1 Oktober 2021, drama Gerak Khas Undercover bakal ditayangkan di TV3 pada setiap hari Jumaat jam 10.30 malam dan akan turut disiarkan di platform penstriman iQiyi pada hari yang sama selepas siaran di TV3.

Drama Gerak Khas Undercover menampilkan barisan artis terkenal sedia ada iaitu Erra Fazira, Salina Saibi, C.Kumaresan, Farid Amirul dan Dato’ AC Mizal. Apa yang lebih menarik perhatian, drama ini juga menampilkan barisan pelakon lain termasuklah Dato’ Aaron Aziz, Dato’ Sri Eizlan Yusof, Elizabeth Tan, Raja Afiq, Ruzana Ibrahim, Dato’ Rosyam Nor dan Khalida Balqis.

Antara hidup dan mati

 

Gerak Khas Undercover mengisahkan cabaran anggota undercover mendekati dalang sindiket jenayah dalam menjalankan tugas risikan dan penyamaran. Antaranya, kes jenayah membabitkan kumpulan kongsi gelap remaja, kes pengedaran dadah dalam kalangan pelajar sekolah, sindiket penipuan jual beli kereta, kes pelacuran dan keldai dadah dalam kalangan pelajar kolej dan lain-lain.

Gerak Khas Undercover merupakan idea asal daripada Syafiq Yusuf dan dia juga berperanan sebagai pengarah bersama dengan C. Kumaresan, Faizal Yusof, Iskandar Kamaludin, M.S Hakim. Manakala, Datuk Yusof Haslam berperanan sebagai penasihat produksi bagi drama bersiri ini.

Drama ini menampilkan Dato’ Rosyam Nor memegang watak sebagai Tony Bono merupakan ketua gengster yang terlibat dalam pengedaran dadah, penjualan senjata api dan juga perniagaan kelab malam. Namun, Tony Bono menjadi buruan utama DSP Jeslina (Erra Fazira) dan ASP Salina (Salina Saibi) bagi menumpaskan sindiket jenayah yang dikuasai olehnya.

Satu demi satu rancangan gagal

Namun, satu demi satu urus niaga Tony digagalkan oleh pihak polis dan dia bertindak mengarahkan Malik (Raja Afiq) untuk mencari pembelot dalam kumpulan mereka dengan kadar segera. Apa yang menjadi tekanan buat DSP Jeslina dan ASP Salina pula, apabila mereka ditekan oleh pihak atasan untuk memberkas Tony Bono dalam tempoh 3 bulan kerana mereka telah lama mengejar sasaran ini.

Tidak berakhir di situ, DSP Jeslina juga berhadapan dengan krisis dalaman undercover yang dikhuatiri telah berpaling tadah kerana mereka tidak bersependapat dalam rancangan memberkas Tony. Susulan daripada itu, DSP Jeslina telah menambahkan beberapa anggota undercover termasuk ASP Zaki (Dato’ Aaron Aziz), Inspektor Elly (Elizabeth Tan) dan Inspektor Rita (Ruzana Ibrahim) bagi mempercepatkan penangkapan Tony Bono.

Selain itu, wartawan 999 iaitu Alia (Khalida Balqis) juga tidak mahu melepaskan peluang untuk membuat liputan tentang kes Tony Bono. Jadi, apakah kesudahan Tony Bono dan berjayakah misi undercover ini? Apakah misi baharu yang bakal menanti anggota undercover ini? Semuanya akan terjawab di Gerak Khas Undercover.

Jadi korang tunggu apa lagi jangan lupa untuk tonton Gerak Khas Undercover di TV3, setiap hari Jumaat, 10.30 malam bermula 1 Oktober 2021 dan di platform penstriman iQiyi pada hari yang sama. Bukan itu sahaja, korang juga boleh tonton terus menerusi pautan Tonton.my.

SKIP THIS AD ×