berita

Baru Lepas Langsung Perkahwinan ‘Wedding Of The Year’, Atta Halilintar Positif Covid-19

April 23rd, 2021 | by Amat
Kini Trending

YouTuber Indonesia iaitu Atta Halilintar baru sahaja menjadi suami yang sah disisi Aurel Hermansyah pada awal bulan April baru-baru ini. Pernikahan pasangan ini turut dihadiri oleh Presiden Indonesia iaitu Jokowi dan Menteri Pertahanan iaitu Prabowo Subianto sebagai saksi.

Artikel berkaitan: YouTuber Popular Indonesia Atta Halilintar Selamat Nikah, Presiden Jokowi Jadi Saksi

Terbaru, Atta Halilintar telah disahkan positif Covid-19 buat kali kedua. Manakala, isterinya masih menunggu keputusan ujian saringan Covid-19. Berita itu dikongsi sendiri oleh Atta menerusi posting di Instagramnya.

Positif kali kedua

Atta terkejut apabila dapat keputusan dari hasil ujian saringan Covid-19 yang dilakukannya sebelum berangkat ke Solo atas urusan kerja di sana. Ini merupakan kali keduanya dia dijangkit virus Covid-19. Dia bagaimanapun bimbang dengan keadaan isterinya dan kini Aurel Hermansyah sedang menunggu keputusan ujian saringan.

YA ALLAH. Shock!! aku Positif COVID-19 lagi untuk kedua kalinya. Setelah swab test untuk besok kerja terbang ke Solo.. ternyata hasilnya positif. Dari kemarin istriku yang anget badannya dan bindeng sangkaku istri ku yang positif, ternyata aku. Istriku juga lagi proses dibilang dokter tidak boleh keman-mana dulu sampe dilihat perkembangan 5 hari kedepan. Dikarenakan tidur tiap hari sama aku.

I’ll Be back stronger

Atta turut menyarankan rakan-rakan atau kenalan yang bertemu dengannya untuk segera melakukan ujian saringan kerana khuatir wabak itu menular tanpa disedari. Dia juga memohon maaf buat rakan kerja di Solo kerana terpaksa membatalkan rancangan kerja di saat-saat akhir. Malah, dia turut memohon doa dari pengikutnya agar segera diberi kesembuhan buat dirinya.

Semoga ga sampe lebaran Ya Allah. Untuk temen-teman yang abis ketemu aku sama istri mohon segera swab ya. Maaf ya temen-temen di Solo. Sudah exited banget mau kesana. Semoga setelah sembuh tetep bisa kesana! I’ll Be back stronger insyallah.

Sumber: Atta Halilintar

SKIP THIS AD ×