berita

Beli Amanah Saham Melalui Online Banking Atau Portal i-Invest KWSP! Kini Semuanya Dihujung Jari!

June 22nd, 2020 | by Intan Mahsuri
Shout Out!


Sejak Covid-19 menyerang negara, rakyat lebih memilih melakukan pembelian online sekaligus meningkatkan demand transaksi kewangan dalam talian.  Ini semua adalah kerana wujudnya FinTech yang memudahkan transaksi dalam talian berlaku.

Untuk pengetahuan korang, FinTech  adalah fokus baru pada pembayaran tanpa tunai dan kaedah pengenalan digital untuk mengelakkan human contact. Kini, perkhidmatan pembayaran tanpa sentuhan, artificial intelligence, software adalah permintaan yang diperbaharui dan berkembang dengan pesat.

eUnittrust.com.my adalah platform untuk pembelian unit amanah dalam talian dapat bantu jana pendapatan

Ha! Selain buat transaksi secara online, korang juga boleh jana pendapatan secara dalam talian tau, masa nilah korang perlu rebut peluang buat pelaburan amanah saham secara dalam talian. Semuanya dah mudah! Klik-klik je dah settle.

Bukan apa.. Dari buang duit di masa-masa macam ni, baik korang melabur.

Tambahan, yuran pembelian amanah saham yang dikenakan juga sangat rendah. Sekitar 1.5% hingga 0% daripada jumlah pembelian unit saham. Jimat!

Tapi, untuk korang menikmati kadar yuran pembelian serendah ini, korang kena buat pembelian melalui eUnittrust.com.my. Labur secara terus dengan pihak mereka, barulah jimat.

Tak perlu nak bersusah payah, korang melabur je melalui eUnittrust.com.my sebab diorang ada lebih dari 250 dana unit amanah.

Untuk pelaburan secara tunai, payment lancar tanpa gangguan. Mudah dan selamat!

Mengelola lebih 250 dana unit amanah saham di Malaysia, eUnittrust.com.my beri jamin transaksi yang korang lakukan adalah selamat. Maknanya setiap transaksi yang berlaku ada direkodkan.

Bagi pengetahuan korang, eUnittrust.com.my. gunakan Financial Process Exchange (FPX) dalam memastikan setiap transaksi dalam talian yang berlaku smooth dan tiada sebarang masalah.

Promosi khas buat korang semua… 0% sales charge!

Untuk pengetahuan korang semua, eUnittrust.com.my kini sedang menjalankan promosi sempena PhillipCapital 45th Anniversary.

Sempena ulang tahun ke-45 Phillip Capital Group, eUnittrust.com.my menawarkan pembelian dana dengan kadar 0% untuk sales charge bermula 18 Jun hingga 31 Julai 2020. Memang jimat sangat kalau beli sekarang. Takde sebarang upah pembelian. Memang berbaloi!

Sejak ditubuhkan pada tahun 1975 di Singapura sebagai broker saham, Phillip Capital kini telah beroperasi di 15 buah negara. Perkhidmatan yang disediakan bukan sahaja berkualiti dan inovatif tetapi ianya juga dapat memenuhi keperluan pelanggan individu, keluarga dan juga institusi-institusi besar.

Melabur serendah RM100 secara tunai atau melalui akaun 1 KWSP.

Kini dengan RM100 je korang dah boleh melabur dengan eUnittrust.com.my secara tunai. Caranya mudah je! Hanya dengan 3 langkah mudah korang dah boleh buka akaun di laman web rasmi eUnittrust.com.my.

Lawat laman eUnittrust.com.my  dan korang dikehendaki mengisi beberapa butiran diri, muat naik kad pengenalan diri, perform FPX dan tada… Korang dah boleh membeli unit amanah saham yang diidamkan. Takde sebarang charge tau untuk pembukaan akaun.

Mudahkan? Semuanya dihujung jari, jimat masa, jimat petrol dan korang boleh lakukan transaksi pada bila-bila masa.

Di samping itu, korang bukan saja boleh buat pembelian unit amanah saham secara tunai tetapi juga boleh gunakan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), akaun 1  melalui program i-Invest KWSP untuk buat pembelian unit amanah saham.

Namun begitu, ada jumlah tertentu yang dibenarkan untuk pembelian unit amanah.

Nak tahu bagaimana caranya dan nak dapatkan info yang lebih lanjut serta konsultansi secara mendalam? Korang klik je link di bawah.

** Tertakluk pada terma dan syarat.

Website: eUnittrust.com.my

Facebook: eUnittrust.com.my