berita

Berlaku Pendarahan & Ada Benda Berwarna Coklat Keluar, Aurel Hermansyah Kongsi Detik Alami Keguguran

May 19th, 2021 | by Shahira
Kini Trending

Pasangan selebriti iiatu Atta Halilintar berkongsi berita duka apabila isteri kesayangan iaitu Aurel Hermansyah mengalamai keguguran. Berita tersebut diumumkan menerusi akaun Instagram miliknya dengan memuat naik foto USG janin yang dikandung Aurel.

Gembira bakal bergelar bapa

Sebelum ini, Atta Halilintar berkongsi khabar gembira selepas isterinya disahkan hamil setelah sebulan mendirikan rumah tangga. Atta juga telah meluahkan rasa syukur kerana tidak lama lagi, dia bakal bergelar bapa. Tak dinafikan, pasangan selebriti ini tidak sabar menanti kehadiran cahaya mata sulung mereka. Tetapi siapa sangka, belum sempat merasai kegembiraan tersebut, Aurel disahkan mengalami keguguran.

Aurel keguguran

Sementara itu, menerusi perkongsian duka di Instagram dan Youtube, Atta dan Aurel meluahkan rasa sedih dengan pemergian anak tercinta tetapi redha dengan takdir yang telah tertulis untuk mereka. Difahamkan,tumbesaran janin yang berada dalam kandungan Aurel juga sangat kecil berbanding dengan saiz janin normal. Dari situ, dia mula sedar bahawa kandungannya tertanya mempunyai masalah.

Saya balik ke rumah, selepas itu saya mengalami pendarahan yang banyak. Sekitar jam 11 malam, perut saya sakit sangat. Sakit tu macam ada benda warna coklat yang keluar. Lepas itu baru jumpa doktor, doktor beritahu saya mengalami keguguran.

Memetik laporan Tribunnews, anak perempuan kepada pasangan Krisdayanti dan Hermansyah iaitu Aurel dipercayai mengalami pendarahan dan janinnya juga tidak kuat sehingga dia dinasihatkan untuk ‘bedrest’.

‘Selamat jalan anakku’

Sumber: Atta Halilintar, Youtube, Tribunnews

SKIP THIS AD ×