berita

Berminat Dalam Dunia Fotografi? Tunjukkan Bakat Korang Dan Rebut Peluang Menang Huawei P30 Pro!

April 19th, 2019 | by Mastura
Sponsored Post

Kredit Smashpop

Sejak HUAWEI P30 dan P30 Pro dilancarkan baru-baru ini, nampaknya rata-rata pengguna teruja dengan keupayaan telefon pintar ini untuk mengambil gambar sehingga 50x zoom.

Korang tengok jelah ramai orang yang berebut untuk mendapat HUAWEI P30 dan P30 Pro dan upload gambar yang mereka rakam di media sosial untuk membuktikan betul ke tidak, model terbaru HUAWEI ni boleh rakamkan gambar yang cun walaupun selepas dizoom. Korang ada try juga tak?

Jom rakam gambar dan menang HUAWEI. Seriusla!

Kredit Faliq Fahmi

Boleh dikatakan sekarang ni, semua orang memiliki telefon pintar mereka sendiri dan selalu merakam moment-moment indah menggunakannya, sebelum di muat naik di media sosial.

Haa.. Sebab tulah HUAWEI tak nak ketinggalan untuk menguji sejauh mana kemampuan korang untuk merakamkan gambar yang terbaik hanya dengan menggunakan smartphone jenama HUAWEI ni.

Korang berpeluang untuk menang untuk menang barangan HUAWEI seperti smartphone terbaru HUAWEI P30 Pro, HUAWEI P30, HUAWEI NOVA 4, HUAWEI Watch GT dan banyak lagi. Tempoh peraduan ni bermula 4 April-5 Mei 2019.

HUAWEI Rewrites the Rules of Photography…

Haa.. Korang mesti teruja kan nak sertai peraduan ni? Meyh kami share sikit kategori yang dipertandingkan. Gambar yang korang rakam juga tak terhad kepada satu kategori saja ya.

Serta apa yang bestnya, gambar korang rakam berpeluang untuk menyertai peraduan NEXT Image Awards yang menawarkan hadiah wang tunai RM 83,140.00 (USD 20,000) serta pelbagai lagi hadiah menarik.

Wajah/Faces Experimentasi identiti dengan merakamkan gambar potrait
Melangkaui jarak/ Going the distances Meneroka tempat dan mencuba sesuatu yang baru. Rakamkan juga moment korang dengan menggunakan feature smartphone seperti tele-lens, super wide angle atau macro-shooting
Hello, Life! Berkongsi emosi dan inspirasi dalam kehidupan seharian
Papan cerita/ Storyboard Berkongsi cerita menggunakan 9 frames- gambar grid yang memaparkan perkembangan cerita yang bermakna
Hashtag emosi/ #Emotion tag Mengekspresikan emosi melalui gambar yang diambil
Kehidupan/ Life now Rakamkan cerita melalui video 30 saat

Setiap penyertaan dalam NEXT Image Awards akan melayakkan korang untuk mendapat baucer HUAWEI bernilai RM50.

Gambar yang dirakamkan menggunakan telefon pintar HUAWEI. Cun weyh!

Ni ada contoh gambar yang dirakam menggunakan telefon pintar HUAWEI. Kami share juga kategori yang layak gambar-gambar ni sertai. Mana tau boleh bagi korang idea nak tangkap gambar macam mana nanti.

 Kredit Abeden Mung, Avani, Sepang

Kategori yang layak disertai:

  • Going the Distance
  • Hello, Life!
  • #Emotion Tag

Kategori yang layak disertai:

  • Going the Distance

 Kredit Amsyar Naaif, Pavilion Morocco, Putrajaya

Kategori yang layak disertai:

  • Going the Distance,
  • Hello, Life!

Kredit Faliq Fahmie, Jalan Dhoby, Johor Bahru

Kategori yang layak disertai:

  • #Emotion Tag
  • Hello, Life!

Kategori yang layak disertai:

  • Going the Distance
  • #Emotion Tag

Kategori yang layak disertai:

  • Going the Distance,
  • #Emotion Tag

Jom sertai Huawei Rewrites the Rules of Photography..

Cara penyertaan peraduan ni mudah je:

LANGKAH 1:

  • Ambil gambar secara kreatif menggunakan telefon pintar HUAWEI
  • Korang boleh upload gambar penyertaan korang sehingga 30 gambar untuk satu akaun
  • Pastikan gambar korang ada “watermark” HUAWEI pada imej ynag diambil

Langkah 2: 

  • Sertakan kapsyen paling kreatif (tidak lebih 20 patah perkataan)
  • Sertakan hashtag (maklumat hashtag seperti di bawah)

Langkah 3: 

  • Muat naik ke imej ke media sosial korang
  • Pastikan akaun media sosial ditetapkan dalam mood ‘Public’
Media Platform Peraduan Link peraduan
The Star #ColourfulLife Photo Contest https://contests.thestar.com.my/colourfullife/
Berita Harian Peraduan Fotografi ‘Rakam Umpama Pro’ https://www.bharian.com.my/umpamapro
Harian Metro Jadilah Juara Gambar HUAWEI https://www.hmetro.com.my/juaragambarhuawei
Sin Chew #P30challenge https://www.sinchew.com.my/content/content_2034018.html
Oriental Daily News http://www.orientaldaily.com.my/s/285635

So, tunggu apa lagi rakamkan gambar korang dengan HUAWEI dan sertai HUAWEI Rewrites the Rules of Photography. Mana tau korang pemenang yang dicari.

Good luck!

The following two tabs change content below.