berita

‘Biar Malaysia Tak Sampai Sana, Janji Agama Kita Sampai’- Shaheizy Sam Dikecam Kerana Bertindik

June 28th, 2018 | by Ash Nordin
Isu & Kontroversi

Menonton perlawanan bola sepak di acara sukan terbesar di dunia seperti Piala Dunia merupakan impian setiap peminat sukan paling popular di dunia itu. Selain dapat melihat bintang-bintang dunia beraksi, penonton juga dapat mengenali serta mempelajari budaya negara luar. Antara rakyat Malaysia yang kini berada di Rusia adalah pelakon Shaheizy Sam.

Tetapi kelibat pelakon itu di sana mendapat teguran dari pengikutnya di Instagram kerana melihat Sam bertindik di telinga. Menurut mereka, tindakan Sam bertindik sebagai tidak wajar dan tidak menggambarkan imej Islam.

‘Perlu ke nak tindik telinga?’- Netizen

Kesian.. Masih ramai antara kita yang tak percaya dengan kebolehan “Bangsa Malaysia” sendiri. Tak percaya ke, tak rela melihat bangsa sendiri berjaya?! ?. Wahai Bangsa Optimis, JANGANLAH TERKESAN dalam minda dan hati dengan kata-kata perlekeh yang cuba menjatuhkan anda. Fokus pada diri sendiri, bukan pada orang lain. Bila kejayaan terbukti nanti, baru la keluar kata2, “Aku la yang menyokong”?. Apa pun, saya percaya dan saya tetap sokong!!! #MalaysiaKePialaDunia#SayaSokongOrangSaya #MalaysiaBoleh#IniBukanSarcasm ????

Kini Shaheizy Sam berada di Rusia bersama keluarga untuk menyaksikan Piala Dunia 2018. Tetapi foto Sam bertindik di Instagram telah mendapat pelbagai reaksi dari netizen.

Tidak menggambarkan budaya Malaysia

Kenapa mata hanya tertumpu kepada benda yang negatif

Sumber: Instagram Shaheizy Sam

SKIP THIS AD ×