berita

Caroline Juara Mentor 6, Tahniah!

June 11th, 2012 | by M
Kini Trending

Persaingan Mentor 6 yang sengit daripada 3 protege di Stadium Melawati lewat malam tadi menyaksikan Caroline merangkul gelaran juara bagi musim ini dengan membawa pulang hadiah berupa RM100 000 berserta sebuah trofi.

Sementara itu, Zatul berjaya membawa pulang wang tunai bernilai RM30 000 dan sebuah trofi setelah menduduki tempat kedua dengan 60 markah. Manakala Anas protege kepada Faizal Tahir yang menduduk tempat ketiga hanya membawa pulang wang tunai bernilai RM10 000 beserta trofi.

Prestasi Caroline boleh diibaratkan all-out dengan mudah mengenepikan persembahan Anas yang kelihatan biasa sahaja. Apatah lagi Caroline berjaya memukau penonton dengan persembahan ‘I Don’t Want To Miss A Thing – Aerosmith’, sebuah lagu yang mempunyai vocal range yang pelbagai dengan amat baik.

Manakala persembahan Zatul melalui lagu medley ‘Pawana / Pelesit Kota’ berjaya meremangkan bulu roma para penonton namun ia masih belum cukup untuk mempengaruhi undian penonton. Jelas sekali, Zatul masih perlu memperbaiki lagi persembahannya terutama pada penjiwaan lagu.

Apa pun, kemenangan protege Ella ini hanyalah titik tolak kepada kareer Caroline dalam industri hiburan. Ia bukan lah satu lesen untuk Caroline mendabik dada kerana sudah ramai juara-juara Mentor sebelum ini yang tenggelam dek kurangnya x-factor dalam diri mereka.

Kepada Caroline, jika anda ingin berjaya kena bekerja lebih keras serta menjadi extra-ordinary bagi menarik lagi perhatian peminat. Syabas buat anda!

Foto kredit : Gua Malaysia

The following two tabs change content below.

M

Founder OHBULAN! yang kini bergiat secara serius dalam industri media & pengiklanan. Beliau membantu para klien mencapai pelanggan yang berpotensi melalui kempen pengiklanan secara menyeluruh dan berkesan.

SKIP THIS AD ×