berita

Cover Lagu Raya, Elizabeth Tan Dicap Sebagai Yuna Wannabe?

July 10th, 2015 | by Ash Nordin
Kini Trending

LizzyNyanyiTakSedap

Baru-baru ini penyanyi Elizabeth Tan ada buat cover untuk lagu raya yang berjudul “Suasana Hari Raya”. Suaranya yang merdu dan mempunyai keunikan sendiri mesti buatkan abam-abam kat luar sana jadi melting bila tengok, tambah pula mempunyai paras rupa yang anggun.

Namun, ada segelintir netizen yang kurang berkenan dengan cara nyanyian Elizabeth Tan ini, mereka menganggap bahawa cara nyanyian dia ini seolah-olah ingin meniru cara Yuna.

Raya Song Is Not For Her Style If Singing..

Bila @elizabethtsm pun ada belanja lagu ‘Suasana Hari Raya’…Best weyh! #videobest #mestitengok #sajakongsi

A video posted by ???????????? ERA FM (@era_fm) on

LizzyNyanyiLaguRayaTakSedap1LizzyNyanyiTakSedap3LizzyNyanyiTakSedap4 LizzyNyanyiTakSedap5

Ramai yang tak beraapa gemar dengan cara nyanyian dia sehinggakan ada yang berpendapat bahawa Elizabeth Tan terlalu terikut suara Yuna.

Tiru Suara Yuna

LizzyNyanyiTakSedap2

Hurm, biasalah.. masing-masing ada pendapat dan citarasa tersendiri. Bagi kami memang sedap cuma kami lebih gemar dengar versi penyanyi asal. Barulah mood  nak beraya sambil drive balik kampung tu naik. Kan?

Artikel Berkaitan : 13 Lagu Raya Evergreen Wajib Dengar Time Drive Balik Kampung

Lagipun, musim raya dah nak dekat ni, lagu raya pun dah mula dimainkan di stesen radio dan tahun ni kalau kita perasan, ramai artis yang mengeluarkan single baru raya mereka.

Kebanyakkannya cover balik lagu lama jadi versi moden. Tapi, macam kami katakan tadi masing-masing ada citarasanya sendiri. Yang tengah drive balik kampung tu hati-hati!

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×