berita

Dia Bagi Paracetamol – Confident Gila Maki Doktor Bagi Ubat Salah Sekali…Kan Dah Malu!

December 9th, 2015 | by Wan
Isu & Kontroversi

cetamol

Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga, itu lah nasib yang dilalui oleh seorang pengguna media sosial yang memuat naik status tidak berpuas hati dengan seorang doktor.

Lain yang diminta, lain pula yang doktor bagi. Namun secara tak sengaja sebenarnya status itu memakan diri sendiri. Hurm, pengajaran untuk kita semua.

“Sebab tu lah dia jadi doktor”

kl1

Mungkin pengguna media sosial tersebut tidak tahu peranan Paracetamol dan beranggapan doktor tidak memberikan ubat yang sepatutnya.

Tak puas hati punya pasal, terus luahkan di Facebook tapi tak tahu rupanya….

Malu bertanya sesat jalan

kl2

Selama ini mungkin dia tahu yang paracetamol hanya untuk demam sahaja kot. Elok juga ada perkongsian macam ini, orang lain yang tak tahu pun boleh tahu.

Paracetamol sebenarnya pain killer yang berfungsi melegakan kesakitan sebab itu boleh digunakan untuk selsema, sakit kepala dan banyak lagi.

Jgn ikutkan hati. Malu bertanya sesat jalan. Sepatutnya awak berbincang atau btanya face to face semasa terima ubat tersebut. Jgn mudah membangangkan org lain. Sebab itu lah DIA DOKTOR dan awak hanyalah PESAKIT yg menunggu simpati dr fb. Dia belajar tinggi2 , awak yg cari dia, jumpa dia dan KECAM DIA. Ni lah susah kalau ilmu x dicari tapi nafsu yg membuak buak..

Moga dijadikan pengajaran buat yang berkenaan. Lain kali google dulu ye.

Sumber : Aiirie Azmi

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×