berita

Dikritik Tak Layak Ganti Tempat Arwah Abam, Isteri Atu Tampil Beri Respon – ‘Bagi Mereka Peluang’

December 7th, 2021 | by Iera Zahirah
Kini Trending

Isteri kepada pelawak Atu, Shafeeqa Johari memohon agar warganet berhenti mengecam serta menghakimi penglibatan suaminya dalam kumpulan Boro di Maharaja Lawak Mega 2021 (MLM2021).

Netizen kata Atu tak boleh ganti tempat arwah Abam

Menerusi posting di Instagram, Shafeeqa memuat naik foto tangkap layar mengenai komen netizen yang berpendapat bahawa Atu tidak layak menggantikan tempat arwah Abam untuk beraksi di MLM2021.

Walau bagaimanapun, dia mengatakan bahawa kehadiran suaminya dalam kumpulan Boro bukan untuk menggantikan arwah Abam namun hanya ingin memberi pembaharuan yang baru dalam kumpulan tersebut.

Mereka hanya membawa pembaharuan bukan untuk menggantikan arwah abam. Nanti bila masuk kumpulan yang sam je orang cakap lawak sama je. Jadi mereka berpisah sementara. Mencari keserasian bersama insan yang lain.

Tak akan lah arwah meninggal, Achey dan Fad terus tak boleh berada dipentas.

Bukan pengganti arwah Abam

Ujarnya lagi, dia percaya bahawa jika bukan suaminya berada di dalam kumpulan berkenaan, netizen tetap akan bercakap perkara yang sama dan mereka sudah mencuba sebaik mungkin. Dalam pada itu, Shafeeqa turut menasihatkan agar jangan terlalu menghakimi mereka dan bila berada di pentas, mereka sama sahaja seperti peserta yang lain.

Pelawak ni jika meninggal baru orang sedar kelebihan pelawak itu yang menghiburkan. Jangan lah terlalu menghakimi mereka sentiasa sama. Pernah juara atau tidak, akan balik kepada asal.

Zero-Bocey dan Boro bukan perkara yang sama. Konten berlainan.

Tegasnya, mungkin disebabkan Fad serta Achey masih lagi bersama dalam satu kumpulan, Atu dikatakan sebagai pengganti arwah Abam. Ketika di pentas Muzikal Lawak Superstar, Atu kelihatan begitu serasi dengan Fad dan mereka mencuba nasib pula dengan membawa masuk Achey untuk menyertai mereka di MLM2021.

Tak salahkan nama kumpulan pun lain. Boro. Konsep pun lain, konten pun sama-sama cari. Jika Atu masih bersama Zero pun netizen akan cakap lawak yang sama je tak ada perubahan sebab ahli yang sama.

Bagi mereka peluang untuk mencari keserasian, mereka juga mencari rezeki.

Sumber : shafeeqa_johari

SKIP THIS AD ×