berita

Dilengkapi 5 AI Kamera & Warna Penuh Gaya, HUAWEI nova 5T Smartphone Wajib Dimiliki

August 31st, 2019 | by Epul
Sponsored Post

Baru-baru ini telah berlangsungnya acara fesyen tahunan Kuala Lumpur Fashion Week 2019 (KLFW) di Pavilion Kuala Lumpur. Antara ratusan pereka yang memperagakan rekaan busana masing-masing, namun sesi ‘memperagakan’ model smartphone terbaru HUAWEI sangat menarik perhatian admin…

Betul, khabar angin yang mengatakan HUAWEI bakal melancarkan smartphone baru iaitu HUAWEI nova 5T memang benar. Malah, pentas peragaan KLFW 2019 juga menyaksikan ia membuat first appearance buat pertama kali di peringkat global. Boleh tahan menarik HUAWEI nova 5T ni…

Tak percaya? Tengok gambar model yang ‘memperagakan’ HUAWEI nova 5T ini…

Selfie sambil catwalk pun tak ada masalah!

Menarik kan? Nampak warna HUAWEI nova 5T pun dah memukau… Apatah lagi spesifikasi dan keupayaannya dalam mengambil gambar? Dengar kata, HUAWEI nova 5T ini dilengkapi 5 kamera? Meh admin share dengan korang kehebatan smartphone terbaru dari HUAWEI ni…

1. Dilengkapi 5 kamera AI, siap super wide anglemacro, 3D dan banyak lagi!

HUAWEI nova 5T dilengkapi 5 kamera AI iaitu 16 MP Ultra Wide Angle, 48 MP kamera utama SONY 1/2″ sensor, 2 MP Depth Assist dan 2 MP Macro.

Ia turut dilengkapi 32 MP kamera selfie yang disertakan 3D Portrait Lighting!

Malah, untuk gambar yang lebih cantik pada waktu malam, HUAWEI nova 5T turut dilengkapi AIS Super Night Mode yang memberikan suntingan gambar terbaik biarpun gambar yang korang ambil kurang sumber pencahayaan.

Selain itu, HUAWEI nova 5T turut dilengkapi Ultra Wide Angle supaya gambar yang korang ambil kelihatan lebih cantik dan tiada member yang tak muat masuk dalam gambar lagi lepas ni!

2. Skrin 6.26″ untuk paparan lebih memuaskan

HUAWEI mahu penggunanya merasai pengalaman menggunakan smartphone yang tiada tandingan. Justeru, HUAWEI nova 5T direka dengan skrin 6.26″ screen-to-body ratio lebih besar dan menyembunyikan 4.5mm kamera ultra small di bawah skrin supaya pandangan korang tidak terganggu.

Jadi, korang boleh tengok video dan streaming drama favourite korang pada skrin lebih luas lepas ni!

3. Prestasi menakjubkan dengan RAM, storan dan chipset lebih hebat

Untuk korang yang selalu risau tak cukup space nak simpan gambar dan lagu favourite, jangan risau. HUAWEI nova 5T dilengkapi 8 GB RAM yang menyokong penggunaan beberapa aplikasi dalam satu masa. Ia turut dilengkapi storan sehingga 128 GB supaya korang boleh simpan fail, gambar dan lagu korang suka.

Bagi korang yang asyik stress main game sebab smartphone kejap-kejap stuck, bertukarlah kepada HUAWEI nova 5T. Ia dilengkapi GPU Turbo 3.0 generasi baru yang memperbaiki prestasi CPU dan GPU secara drastik dan disokong chipset Kirin 980 yang merevolusikan pengalaman bermain game yang lebih hebat untuk kebanyakan game popular di seluruh dunia.

4. Rekaan menarik, warna mempersona

Boleh didapati dalam pilihan warna Midsummer Purple, Crush Blue dan Black, HUAWEI nova 5T sememangnya smartphone paling style yang wajib anak muda masa kini miliki. Bukan saja dilengkapi spesifikasi hebat, malah warnanya yang menawan pasti menarik perhatian sekeliling!

HUAWEI nova 5T turut dilengkapi sensor fingerprint ultra fast 0.3 sec pada butang kuasa yang memudahkan korang untuk membuka kunci dengan hanya sebelah tangan. Wow, jalan sambil unlock smartphone pun tak ada masalah lepas ni!

5. Kapasiti bateri besar, sesuai untuk kegunaan sepanjang hari

HUAWEI nova 5T disertakan bateri berkapasiti 3,750 mAh yang menyokong penggunaan smartphone sepanjang hari. Jadi, tak adalah korang merungut kalau tengah ambil gambar keluar notification “battery low” lagi lepas ni!

Ia turut dilengkapi sistem 22.5 W HUAWEI SuperCharge yang mampu mengecas bateri sehingga 50% dalam masa 30 minit saja. Sama ada korang dah lambat nak pergi kerja, kelas atau berjumpa rakan, caj 30 minit saja dah cukup!

Untuk spesifikasi penuh HUAWEI nova 5T, korang boleh layari laman web HUAWEI.

Tunggu apa lagi? Pre-order HUAWEI nova 5T sekarang!

Fuh, hebat betul spesifikasi HUAWEI nova 5T yang baru ni kan? Jomlah pre-order sekarang! Dijual pada harga RM1,599, korang akan dapat 2 HUAWEI Mini Speaker dan HUAWEI SuperCharge Charger secara PERCUMA kalau korang pre-order HUAWEI nova 5T dari sekarang hingga 5 September depan!

Pre-order HUAWEI nova 5T korang di sini

Kalau korang pengguna HUAWEI nova, nak trade-in pun boleh!

Istimewa buat pengguna siri nova HUAWEI sedia ada, korang boleh dapat tawaran istimewa kalau trade-in smartphone HUAWEI nova kepada HUAWEI nova 5T!

Hanya bawa HUAWEI nova korang ke kedai HUAWEI berdekatan bermula 7 September depan.

HUAWEI turut melancarkan tablet terbaru, HUAWEI MediaPad M5 Lite

Bersempena pelancaran HUAWEI nova 5T ini, HUAWEI turut melancarkan tablet terbaru iaitu HUAWEI MediaPad M5 Lite yang penuh kuasa untuk menyelesaikan urusan harian korang.

Tablet 10.1″ ini dilengkapi skrin HD penuh yang menyokong paparan 1920 x 1200 pixel. Kapasiti bateri 7,500 mAh yang turut dilengkapi teknologi HUAWEI QuickCharge juga sesuai untuk kegunaan sepanjang hari.

Pre-order HUAWEI MediaPad M5 Lite di SINI sekarang dan dapatkan hadiah eksklusif seperti HUAWEI Mini Speaker dan M Pen bernilai RM268.

The following two tabs change content below.