berita

Ditanya Mengenai Negeri Perlis, Koleksi Jawapan Brader Ini Buat Kami Berdekah. Lawak Betul!

February 16th, 2021 | by Shafika
Kini Trending

Di laman TikTok viral beberapa klip video di mana seorang lelaki yang menjawab beberapa soalan yang diajukan oleh pengikutnya mengenai negeri Perlis. Soalanya yang diajukan begitu bersahaja dan membuatkan netizen geli hati. Adui memang lawak!

Kenapa Perlis tak jem?

@ijat9084Reply to @jajahensem2 betui sangat apa hampa kata tu ???? original sound – Aizat Apiz – Aizat Apiz Duta PERLIS???

Kalau sebelum ini, pernah viral apabila Perlis dikatakan kecil sehinggakan orang ramai menganggap Perlis hanya mempunyai 8 orang penduduk. Lelaki ini turut menjawab soalan kepada individu yang menyoal perkara ini dengan nada perli dimana rata-ratanya terhibur jawapan tersebut.

Perlis tak jem sebab ada 8 orang, betul sungguh! Haritu ada 2 orang kena Covid, tinggal 6 orang. Seorang kerja kat stesen bas Kangar. Seorang kerja bakar Lokching di Kuala Perlis. Seorang sapu sampah di Tasik Melati dan seorang lagi kami (saya) la.

Lelaki ini turut membuat lawak spontan memberitahu nasib baik hanya 2 orang yang dijangkiti Covid-19, kalau tidak pastilah sunyi negeri Perlis sehingga tiada orang di bandar Perlis. Lelaki ini turut diaju soalan-soalan ameh daripada individu lain yang bertanya mengenai keadaan di Perlis.

Jawapan lain pecah perut

@ijat9084Reply to @mizz_n83 betui macamana hampa tau ni….? original sound – Aizat Apiz Duta PERLIS???

@ijat9084Reply to @esyazra tadak melayu aih d PERLIS nih @zk_znn96 @waie2413? original sound – Aizat Apiz Duta PERLIS???

@ijat9084Reply to @sam_cool5 tak tau ada ka dak tah ????? original sound – Aizat Apiz Duta PERLIS???

@ijat9084Reply to @izadhass? original sound – Aizat Apiz Duta PERLIS???

@ijat9084Reply to @rozie6076 nah kami habaq dah pasai apa xdak panggung wayang kat perlih ?? original sound – Aizat Apiz Duta PERLIS???

Sumber : Tiktok

The following two tabs change content below.

Shafika

Content Champion at Rev Asia Berhad
I'm not fat, I'm just easy to see

SKIP THIS AD ×