berita

Fesyen Tudung Dalam Drama Dihentam, Liyana Jasmay ‘Sound’ Netizen ‘So Kampung’

January 13th, 2020 | by faris
Kini Trending

Pelakon Liyana Jasmay kini kurang muncul di kaca televisyan mahupun layar perak, namun itu tidak bermaksud dia meninggalkan dunia seni. Perkongsiannya di Instagram dipenuhi dengan kerja-kerja belakang tabir sebagai pengarah dan penerbit drama TV.

Terbaru, anak seni ini muncul dengan buah tangan berupa drama gandingannya dengan Syafiq Kyle bertajuk Tolong Saya Encik Dinosaur.

Jangan sibuk cara pakai tudung

Seorang pengguna Twitter memberi komen berkenaan dramanya itu yang disifatkan boleh tahan menarik. Namun individu itu mengkritik cara Liyana menggayakan tudungnya dalam drama berkenaan.

Penyanyi Cinta Bersatu ini kemudiannya membalas tweet tersebut dengan mengatakan apa yang dikenakannya bukanlah isu yang patut diambil kisah memandangkan ianya bersifat peribadi.

Cara saya pakai tudung bukan dengan gaya konvensional, bukan untuk awak ambil tahu. Pakai tudung atau tak, bukan hal awak. Ianya peribadi. Awak tak tahu apa pasal fesyen.

Liyana turut menyertakan hashtag #SOKAMPUNG di pengakhiran tweetnya itu.

Tak takut bersuara

Liyana turut membalas kecaman yang diterima berkaitan dramanya itu. Antaranya, dia bukan mudah terasa hati, namun hanya membuktikan tidak takut bersuara. Dilabel drama syok sendiri, ibu muda ini menyarankan kepada netizen untuk menonton drama tersebut terlebih dahulu sebelum menghentamnya.

Jaga mulut jaga jari

Sumber: Liyana Jasmay

SKIP THIS AD ×