berita

FGV Perkenal Dua Produk SAJI Di Pameran Makanan Terbesar Dunia, Gulfood 2024

February 24th, 2024 | by Nurul
Kini Trending

SAJI di bawah FGV Holdings Berhad (FGV) memang sebuah jenama produk makanan yang tidak asing lagi khususnya buat para isi rumah di Malaysia. Dari minyak masak, sos, mi segera, santan, kordial, SAJI sentiasa menyediakan ramuan terbaik dan berkhasiat untuk masakan seisi keluarga.

Terbaru, FGV Holdings Berhad (FGV) terus memperluaskan kehadirannya dalam segmen Makanan & Minuman (F&B) di pasaran Timur Tengah dan Afrika Utara (MENA) dengan memperkenalkan dua produk makanan baru iaitu Krimer Sejat SAJI dan Krimer Pekat Manis SAJI.

Krimer Pekat Manis SAJI & Krimer Sejat SAJI sedia dan mudah diguna dengan jangka hayat yang lebih panjang

Krimer Pekat Manis SAJI menawarkan cara yang mudah dan lazat untuk memaniskan dan meningkatkan rasa kopi, teh, atau smoothies tanpa gula tambahan atau perisa. Ia juga boleh didapati dalam pilihan sachet 40g, serta dalam saiz yang lebih besar iaitu 390g dan 500g.

Lebih menarik, kandungannya yang terdiri daripada pepejal susu, gula, dan minyak kelapa sawit, menawarkan alternatif rendah kalori dan rendah lemak.

Manakala, SAJI juga menyediakan pilihan unsweetened buat mereka yang tidak berapa gemarkan manis dengan Krimer Sejat SAJI yang terdapat dalam pembungkusan 170g dan 380g.

Krimer Sejat SAJI memang pilihan tepat buat menambah tekstur yang lembut dan rasa yang lebih lemak kepada minuman seperti kopi, teh, dan coklat panas.

Bukan itu sahaja, kedua-dua produk ini juga diformulasi dengan jangka hayat yang panjang, menjadikan ia sedia dan mudah digunakan pada bila-bila masa sekaligus dapat menjimatkan masa dengan menghapuskan keperluan untuk penyejukkan.

Oh ya, selain digunakan dalam minuman, Krimer Pekat Manis SAJI dan Krimer Sejat SAJI juga merupakan bahan penting yang juga sesuai untuk pelbagai resepi, pencuci mulut, hidangan panggang dan hidangan berkuah. Confirm masakan korang jadi lebih enak untuk dinikmati!

Untuk pengetahuan korang, produk ini telah diperkenalkan di Gulfood 2024 iaitu sebuah pameran makanan terbesar di dunia yang diadakan di Pusat Perdagangan Dunia Dubai dari 19 hingga 23 Februari 2024 dan telah dilancarkan secara rasmi oleh H.E. Dato’ Seri Ahmad Fadil Shamsuddin, Duta Malaysia ke Emiriah Arab Bersatu bersama Dato’ Sri Ahmad Shabery Cheek, Pengerusi Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA), Tan Sri Rastam Mohd Isa, Pengerusi FGV, Pegawai Kerajaan Malaysia serta Ahli Lembaga Pengarah dan Pengurusan Kanan FELDA dan FGV.

“Kami bangga memperkenalkan SAJI Sweetened Creamer dan SAJI Evaporated Creamer kepada pasaran MENA. Dalam kawasan MENA yang pantas bergerak, kemudahan adalah kunci. Kedua-dua produk menggabungkan bahan berkualiti tinggi dengan keselesaan dan kebolehgunaan, memenuhi keperluan pengguna masa kini yang berubah-ubah . Dengan menyederhanakan proses pengukuran dan pencampuran,ia sesuai untuk individu dan mereka yang mempunyai gaya hidup yang sibuk. Dengan dua produk tambahan ini, kami yakin ia akan memberi kesan yang besar kepada pelanggan di seluruh rantau tersebut dan mengukuhkan kehadiran FGV sebagai sebuah syarikat makanan yang dipercayai,” kata Tan Sri Rastam.

Tambah Dato’ Nazrul Mansor, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan FGV pula, “Dengan memperluaskan tapak kami yang sudah kukuh dalam pasaran krim Malaysia sejak 2010, kami bersemangat untuk memulakan perjalanan ke rantau MENA yang penuh warna. Pemahaman mendalam kami tentang strategi penetapan produk dalam kategori ini, bersama dengan komitmen kami yang teguh kepada kelestarian, meletakkan kami dalam kedudukan yang baik untuk pengembangan antarabangsa. Kami merancang untuk memanfaatkan reputasi FGV yang terkenal dan membina perkongsian strategik dengan pengedar tempatan untuk mengeksport produk kami ke seluruh rantau MENA,”

Permintaan untuk produk F&B Malaysia di rantau MENA semakin meningkat popularitinya, sebagai bukti, pada tahun 2023, eksport makanan diproses Malaysia direkodkan pada RM30.3 bilion dari RM28.4 bilion tahun sebelumnya. Ini kerana, pasaran MENA adalah satu rantau yang besar dan pelbagai dengan penduduk yang berkembang pesat dan ekonomi yang berkembang pantas, menjadikannya destinasi yang menarik bagi perniagaan yang ingin memperluaskan pangkalan pelanggan mereka.

FGV berkomitmen sepenuhnya untuk memenuhi permintaan yang meningkat bagi produk berkualiti, berkhasiat, dan berpatutan di pasaran melalui pelbagai jenama makanan pengguna seperti SAJI, ADELA, SERI PELANGI, GULA PRAI, LADANG’57 dan BRIGHT COW. Sebagai salah satu jenama makanan utama di Malaysia, FGV juga ingin memainkan peranan penting dalam agenda keselamatan makanan negara dengan membawa produk makanan berkualiti tinggi dan berkhasiat kepada semua rakyat Malaysia dengan harga yang berpatutan dan mencapai visi mereka dalam menyampaikan makanan dan produk agri yang mampan kepada dunia.

“Dengan memperluaskan dari tapak kukuh kami dalam pasaran krimer Malaysia sejak 2010, kami bersemangat untuk memulakan perjalanan ke rantau MENA yang penuh warna. Pemahaman mendalam kami tentang strategi penetapan produk dalam kategori ini, bersama dengan komitmen kami yang teguh kepada kelestarian, meletakkan kami dalam kedudukan yang baik untuk pengembangan antarabangsa. Kami merancang untuk memanfaatkan reputasi FGV yang terkenal dan membina perkongsian strategik dengan pengedar tempatan untuk mengeksport produk kami ke seluruh rantau MENA,” kata Dato’ Nazrul Mansor, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan FGV.

SKIP THIS AD ×