berita

Filem ‘Fanna’ Bakal Temui Penonton Di Pawagam Mulai 28 September Ini!

September 23rd, 2023 | by Amirul Asraf
Kini Trending

Filem ‘Fanna’ yang diterbitkan oleh Jaguar Lim Films ini membawa kelainan dengan mempamerkan aksi dunia pemotoran dalam kalangan wanita dan gangsterisme yang berkonsepkan mafia.

Anak ketua kongsi gelap

Pelakon hebat seperti Syafie Naswip dipilih sebagai peneraju utama dalam filem ini. Syafie digandingkan bersama Fify Azmi, seorang pelakon wanita yang mempunyai kemahiran melakukan babak aksi. Selain mereka berdua, filem ini turut menampilkan Colleen Rosanna Augustin, Rashid Salleh, Andy Black Tan dan ramai lagi.

Filem ‘Fanna’ berkisarkan tentang Fanna, seorang gadis yang menghidap kanser dan menemui cinta pertamanya dengan anak ketua kongsi gelap, Shafik. Malangnya cinta mereka mula berputik di penghujung nyawa Fanna apabila kansernya menyerang dengan lebih ganas.

Shafik yang menyedari dia telah jatuh cinta terhadap Fanna berusaha menyelamatkan diri daripada dibunuh oleh ahli kongsi gelap. Keadaan menjadi lebih parah apabila Black , adik kepada ketua kumpulan saingan itu dibunuh sewaktu Shafik cuba menyelamatkan Fanna daripada diculik Black. Menyedari bahaya yang menanti, Shafik dan Fanna telah melarikan diri ke tempat persembunyian di luar negara.

Buat pengetahuan korang semua, filem ini akan ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia mulai 28 September ini. Jadi jangan lupa pergi tonton okay!

Video trailer

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×