berita

Firdaus Wong Kesal, Pemilik Bengkel Bina Tokong Depan Tangga Pejabat Hingga Ganggu Laluan

April 17th, 2021 | by Iera Zahirah
Kini Trending

Pendakwah bebas, Firdaus Wong menerusi satu perkongsian di akaun Facebook miliknya meluahkan rasa kurang senang dengan tindakan pemilik bengkel sebelah pejabatnya yang membina tokong di hadapan tangga pejabat miliknya.

Tokong di hadapan tangga pejabat

Sekadar gambar hiasan

Menerusi posting yang tular di media sosial dikongsikan oleh Firdaus Wong di akaun Facebooknya, jiran yang berada di sebelah pejabatnya telah berjumpa dengannya untuk berbincang mengenai perkara ini namun alasan yang diterima tidak munasabah.

Dakwa jirannya, kewujudan tokong itu sama sekali tidak mengganggu operasi harian orang lain, malah mendakwa telah mendapat ‘kelulusan’ pihak berkuasa tempatan.

Itu **** you jangan risau lah. Saya sudah ‘settle’ sama ****. Sekarang you toleransi sikit bolehkah?

Tambah Firdaus, dia sebenarnya sudah bertoleransi mengenai isu tersebut walhal ianya dibina menggunakan batu bata milik dia. Lebih mengelirukan, jirannya mendakwa tokong tersebut sudah lama dibina namun hakikatnya baru sahaja siap sebulan.

Tanpa ingin memanjangkan isu berkenaan, Firdaus meminta jirannya untuk memindahkan tokong itu di depan bengkelnya sendiri tanpa merobohkannya. Dia juga berharap pihak berkuasa tempatan menyiasat pembinaan tokong yang dikatakan menyalahi undang-undang ini.

Sumber : Firdaus Wong 

SKIP THIS AD ×