berita

Foto : Anang & Ashanti Bergelar Suami Isteri

May 14th, 2012 | by M
Kini Trending

Dengan sekali lafaz, Anang & Ashanty akhirnya mengikatkan tali perkahwinan dan bergelar suami isteri dalam sebuah majlis gilang gemilang yang berlangsung di Masjid Al Bina, Senayan, Jakarta, Sabtu lalu.

Penyanyi jelita ini telah disunting oleh Anang dengan hantaran berupa set pelengkapan solat, 2 set perhiasan dan wang bernilai RP12.512 yang melambangkan hari jadi mereka.

Perkahwinan ini amat bererti kepada Anang yang bercerai dengan bekas isteri, juga penyanyi, Kris Dayanti sekitar 2 tahun lalu. Penceraian terdahulu diibaratkan amat perit buat komposer ini sehingga terciptanya sebuah lagu berjudul ‘Separuh Jiwaku Pergi’ yang dipercayai ditujukan khas kepada bekas isterinya.

Aurel & Azriel, 2 anak hasil perkahwinan Anang yang terdahulu dilihat turut mendampingi Anang & Ashanty ketika proses pernikahan berjalan.

Ditanya kepada Ashanty ciri-ciri Anang yang memikat hatinya, beliau berkata, “Saya amat mengagumi arwah ayah, Soethahjo hasnoputro bin Hasno. Cara Anang berbicara adalah mirip dengan arwah ayah saya dimana loghat jawanya amat pekat. Itulah yang memikat hati saya.”

Riak gembira jelas terpancar di wajah Anang dan Ashanty saat mereka melangkah keluar daripada ruangan masjid untuk bertemu dengan para media.

Satu kata yang diungkap penuh 1000 makna, “Sekarang, Ashanty adalah isteriku yang rasmi,” ujar Anang sambil memeluk dan mencium isterinya.

The following two tabs change content below.

M

Founder OHBULAN! yang kini bergiat secara serius dalam industri media & pengiklanan. Beliau membantu para klien mencapai pelanggan yang berpotensi melalui kempen pengiklanan secara menyeluruh dan berkesan.

SKIP THIS AD ×