berita

[FOTO] Ismail Izzani Dah Sado!

January 30th, 2021 | by Amat
Lensa Insta

Jika anda mengikuti perkembangan penyanyi dan pelakon Ismail Izzani di Instagram, pasti jelas melihat perubahan fizikalnya. Penyanyi ini sudah kelihatan aktif melakukan senaman di gimnasium dengan melakukan ‘weight training’. Selain itu, dia turut mengambil ‘protein’ sebagai makanan tambahan bagi membantu menambah berat badan.

Artikel berkaitan: ‘Dumbell Senang Angkat, Wuduk Susah’ – Ismail Izzani Bidas Soalan ‘Bodoh’ Budak TikTok

Ismail Izzani berkongsikan beberapa foto dari awal dia berjinak dan aktif ke gimnasium sehingga mampu memiliki berat badan ideal seperti sekarang melalui IG Story. Malah, dia turut gembira dengan perubahan fizikal yang dialaminya.

Dari 50 kilogram

Ismail Izzani berkongsikan dan turut mengakui perubahan bentuk badan yang ideal memberi lebih keyakinan kepada dirinya. Malah, dia gembira apabila berjaya mengamalkan gaya hidup sihat serta melakukan senamam.

Sejujurnya, perubahan fizikal sangat membantu dalam memberi keyakinan kepada saya selain kehidupan yang lebih sihat. Pergi ke gym atau melakukan senaman bukan bermaksud kamu akan menjadi ‘besar’. Segalanya terpulang kepada kamu, pilih maklamat sendiri dan lakukannya. Tidak mengapa untuk memerlukan masa. Setiap proses memerlukan masa.

Memberi keyakinan diri

Sumber: Ismail Izzani

SKIP THIS AD ×