berita

[GIVEAWAY] Miliki 6 kelajuan Dengan LED Tri-Colour, Kipas Siling RAFFICA Wajib Ada Dekat Rumah!

March 4th, 2020 | by Intan Mahsuri
Shout Out!

Ramai yang tak tahu sebenarnya penggunaan kipas ada banyak kelebihannya. Bukan saja menjimatkan tenaga tapi ianya juga lebih mesra alam berbanding penggunaan penghawa dingin. Kalau nak tahu, sekarang kipas dah ada banyak design lawa-lawa yang sesuai dengan keperluan korang.

Apa yang bagusnya guna kipas?

Penggunaan kipas lebih lestari kepada alam sekitar. Ini berbeza dengan penggunaan penghawa dingin. Penghawa dingin  melepaskan gas Freon yang menyebabkan penipisan lapisan ozon berlaku. Sebab tu, lagi baik guna kipas sebenarnya.

Selain itu, penggunaan kipas juga baik untuk kulit berbanding penghawa dingin. Suhu penghawa dingin yang sejuk boleh buatkan kulit korang alami dehidrasi yang teruk. Hasilnya, kulit jadi lebih kering dan cepat merekah. Sebab itu, guna kipas adalah alternatif terbaik untuk jaga kesihatan kulit.

Tambahan pula, circulation udara bagi penghawa dingin adalah berulang, jauh berbeza dengan kipas yang sifat pengudaaraannya lebih besar dan merata (ada aliran udara luar).

Kipas siling RAFFICA, janji kepuasan!

Bagi korang yang nak pindah rumah atau dah plan dari pakai kipas nak pakai penghawa dingin, better korang fikirkan semula keputusan tersebut sebab kami nak cadangkan sebuah kipas terbaik untuk korang!

Dengan kipas siling RAFFICA model RCF-RAFFICA56-5BL-PW korang confirm puas hati. Ianya bukan saja memiliki 6 speed kelajuan tapi juga jimat tenaga. Menggunakan motor DC, kipas siling RAFFICA model ini mendapat 5 bintang dalam sijil cekap tenaga yang diiktiraf oleh Suruhanjaya Tenaga Malaysia. Awesome wei!

Didatangkan dalam dua saiz iaitu 45 inci dan 56 inci, bilah kipas ni diperbuat khusus daripada bahan Acrylonitrile butadiene styrene (ABS) yang tahan lasak. Rekaan plate yang curvy membolehkan peredaran udara yang dihasilkan oleh RCF-RAFFICA56-5BL-PW datang dalam dua fungsi iaitu forward air dan reversed air.

Lagi kelebihan RCF-RAFFICA56-5BL-PW!

Jangan tak tahu design kipas siling ini cukup minimalis dan elegen. Memang kena dengan warna pine wood. Dilengkapi pula dengan fungsi lampu LED tri-colour iaitu cool light, warm white dan bright day light, korang boleh pilih tahap kecerahan lampu dari yang paling terang kepada yang paling malap.

Di samping itu, kipas siling RCF-RAFFICA56-5BL-PW ni cukup praktikal kerana didatangkan bersama sleep mode. Sebaik saja korang set sleep mode pada kipas, sejam berikutnya secara automatik kelajuan kipas akan ditukar kepada kelajuan dua.

Tak kisah la masa mula-mula pasang kipas korang guna speed 3, 4, 5 atau 6 ia akan kembali kepada kelajuan 2 selepas sejam sleep mode disetkan. Ini kerana kelajuan 2 merupakan kelajuan terbaik bagi membantu tidur korang dan dalam masa yang sama menjimatkan tenaga elektrik.

Lebih menarik, remote control bagi kipas siling RCF-RAFFICA56-5BL-PW menggunakan sistem Radio Frequency (RF), di mana korang tak perlu untuk halakan remote control ke arah kipas pun. Korang boleh control kipas dari mana-mana saja asalkan berada dalam jarak yang dah ditetapkan. Powerkan?

Giveaway RCF-RAFFICA56-5BL-PW untuk pembaca terpilih!

 

Istimewa untuk korang, min nak buat giveaway istimewa untuk pembaca bertuah OHBULAN! Kali ni min nak bagi kipas siling RCF-RAFFICA56-5BL-PW yang bernilai RMXXX secara PERCUMA. Korang cuma follow je step di bawah ye.

LANGKAH 1: LIKE dan FOLLOW Facebook Page RUBINE (Screenshot bukti)

LANGKAH 2: LIKE dan SHARE artikel ini (setkan kepada tetapan umum)

LANGKAH 3: KOMEN kenapa korang nak menang dan pastikan korang TAG 3 lagi rakan korang tau.

**Peraduan berakhir pada 15 April. Pemenang akan diumumkan pada 28 April. Hadiah boleh dituntut di pejabat OHBULAN!

Haa.. Korang dekat luar sana, kalau nak beli kipas, min jamin kipas siling RCF-RAFFICA56-5BL-PW tak akan menghampakan korang semua. Paling penting jangan lupa untuk sertai giveaway ni ye!

Mereka bukan saja mendapat pengiktirafan Standard & Industrial Research Institute of Malaysia (SIRIM) tapi International Electrotechnical Comission (IEC) pun luluskan produk mereka tau. Nak tahu lebih detail, korang boleh klik link di bawah.

Website: Rubine

Facebook: Rubine

Disclaimer: Ini adalah hasil pembacaan dan pengalaman admin. 

SKIP THIS AD ×