berita

Gunalah Bjak.my! Cara Terbukti Untuk Renew Insurans 50% Lebih Murah!

October 20th, 2020 | by Azyanshor
Kini Trending

Bila nak renew roadtax semua orang mesti cari cara paling senang dan insurans paling murah yang ada. Kalau korang nak tahu, kebanyakan syarikat insurans dan takaful memberikan harga insurans yang berbeza tau!

Melalui kajian, perbezaan harga tersebut boleh sehingga 50%! Jadi, sebagai pengguna korang kenalah jadi lebih bijak dengan bandingkan harga sebelum renew insurans!

Macam mana nak jadi lebih bijak? Ha senang je, korang gunalah Bjak.my!

Bjak.my– Platform No.1 untuk bandingkan harga insurans kereta korang!

Tak payah susah-susah cari platform mana yang boleh bandingkan harga insurans kereta korang. Guna je Bjak.my!

Lebih 3 juta pengguna dah sign-upBjak.my ternyata memudahkan urusan korang tau. Bukan satu atau dua syarikat insurans dan takaful yang boleh banding tapi ada lebih dari 10 syarikat! Antaranya ialah:

    1. Takaful Malaysia
    2. Pacific & Orient
    3. Zurich Takaful
    4. Liberty Insurance
    5. MSIG 
    6. dan banyak lagi!

Semua jenis kenderaan persendirian boleh guna Bjak.my!

Jangan risau, semua jenis kenderaan boleh diperbaharui bukan hanya kereta baru! Tengok list kat bawah ni:

  • Kereta
  • Motosikal
  • Kereta second-hand/kereta terpakai (lebih 20 tahun)
  • Kereta yang dimiliki oleh pemegang passport/askar/polis/atau milik syarikat
  • Pemandu e-hailing

Tak ambil masa yang lama pun! Hanya 5 minit korang dah dapat tahu harga!

Dah la mudah untuk apply, dapat result pun cepat! Tak perlu susah-susah korang nak bersesak dekat pejabat insurans atau pos untuk renew insurans korang. Hanya ikut step di bawah dan lepas 5 minit, quotation tersebut akan dihantar melalui email korang!

Ikut je langkah ni:

  1. Lawati https://bjak.my. Ada 3 bahasa yang korang boleh pilih iaitu Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan Mandarin
  2. Pilih jenis kenderaan
  3. Masukkan butiran yang diperlukan seperti nombor plat dan juga nombor kad pengenalan
  4. Isikan nombor telefon dan email untuk korang terima quotation tersebut

Kalau korang masih kurang jelas, korang boleh tengok video dekat bawah ni!

Korang boleh pilih untuk menerima quotation tersebut melalui Whatsapp atau pun email. Kalau ada sebarang soalan, korang boleh terus tanya dekat customer service Bjak yang ada untuk korang 7 hari seminggu. Walaupun pada public holiday!

Dah pilih quotation, macam mana nak bayar?

Dari Whatsapp atau email, pengguna boleh terus klik Bjak quotation link dan terus tengok list perbezaan harga dari pelbagai syarikat insurans dan takaful. Guna handphone boleh, guna laptop pun boleh!

Ini cara untuk korang membeli pakej yang korang mahukan:

  1. Pengguna akan diberi senarai syarikat insurans. Pilih salah satu.
  2. Pilih sama ada korang mahukan caj extra seperti windscreen atau penghantaran roadtax.
  3. Bayar online dan check out.
  4. Insurans korang akan aktif serta merta dan akan dihantar melalui email dan Whatsapp.

Mudah je kan? Tak payah bazir masa dan paling penting boleh kurangkan interaksi sosial dikala pandemik ni! Dari telefon je dah boleh renew insurans kereta.

Maklumat lanjut korang boleh klik dekat sini!

The following two tabs change content below.

×