berita

‘Hang Nak Tunjuk Samseng, Hang Tahu Dak Aku Sapa’ – Lan Pet Pet Mengamuk?

May 4th, 2021 | by Shira
Isu & Kontroversi

Sebelum ini, nama pelawak Lan Pet Pet pernah menjadi sebutan selepas terbabit dengan insiden mengasari pengawal keselamatan di sebuah pondok pengawal di Nilai, Negeri Sembilan.

Artikel Berkaitan: ‘Dengan Orang Tua Berani Lah! ‘ -Didakwa Pukul Pak Guard, Instagram Lan Pet Pet Kena Serang

Tetapi kali ini nama Lan Pet Pet kembali menjadi bualan hangat netizen selepas viral satu video yang memaparkan dirinya dipercayai melakukan kekerasan terhadap seorang pengguna jalan raya.

Lan Pet Pet bergaduh?

Berdasarkan video pendek berdurasi 0:24 saat itu memaparkan pergelutan yang berlaku antara seorang lelaki memakai baju putih dan berseluar jeans yang dipercayai adalah Lan Pet Pet bersama seorang rider penghantar makanan. Tidak terhenti di situ, pelawak berkenaan dilihat merangkul leher lelaki terbabit sebelum memukul kepalanya.

Menerusi rakaman tersebut, turut kedengaran Lan Pet Pet menengking penghantar makanan ini sambil berkata ‘Hang nak tunjuk samseng dekat aku. Hang tahu dak aku sapa’. Dalam situasi yang tegang itu, beberapa individu lain cuba menenangkan Lan Pet Pet selain cuba menghalang pelawak ini daripada terus memukul individu terbabit. Walaupun begitu, tidak dapat dipastikan lokasi kejadian dan apakah punca sebenar sehingga tercetusnya pergelutan tersebut.

Video


Sumber: Arif Danial

SKIP THIS AD ×