berita

HUAWEI Nova 4 Tawarkan AI Video Features! Cool Weh…

January 30th, 2019 | by Noraniza
Shout Out!

Wah! Buat peminat telefon pintar jenama HUAWEI, korang sudah tentu akan kagum dengan kebolehan HUAWEI Nova 4 ni! Dengan lensa 25 MP high definition kamera hadapan, 20 MP sistem triple lensa kamera belakang dengan 20 MP sensor utama dan lensa 16 MP ultra-wide-angle dan juga 2MP lensa depth of field pasti akan menjanjikan pengalaman berbeza buat korang semua!

Apa lagi ciri menarik HUAWEI Nova 4 ni?

1. Video ringtones untuk panggilan masuk

HUAWEI Nova 4 memiliki koleksi pre-installed video untuk ringtone customization! Malah short video daripada TikTok juga boleh dimuat turun untuk tujuan ini!

2. Bantuan AI untuk video editing

HUAWEI Nova 4 mempunyai keupayaan NPU dan AI algorithm untuk menyediakan servis automatik editing video. Selepas selesai membuat video tu, korang boleh cari semula dalam album dan ‘swipe up’ di skrin untuk mencari fungsi analisis automatik dan editing.

3. Video Calls pun ada ‘Beauty Feature’

Automatic Beauty feature telah diperkenalkan menerusi WeChat video calls. Korang boleh melaras Beauty Degree semasa panggilan dibuat ataupun mengkaburkan latar belakang.

4. Video Stabilization

Selalu rakam video tapi bergoyang? Jangan risau dengan HUAWEI Nova 4 dilengkapi algorithm EIS (electronic image stabilization) yang mana ia menggunakan gyroscope untuk mengesan gegaran telefon dan terus melaras ISO kamera, shutter speed dan juga software bagi membuat pembetulan.

5. Super slow-motion pun ada!

Fungsi slow-motion HUAWEI Nova 4 telah diupgrade mampu merekod dalam 480 frames per second dan bermain semula 1/16 speed yang akan membantu korang fokus kepada setiap details!

The following two tabs change content below.

Noraniza

Senior Head Of Sponsored Content, Malay Division at Rev Asia Berhad
People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)