berita

Individu Rentas Negeri, Ulang Alik Kerja Tidak Dibenarkan Hadir Solat Aidiladha Di Perlis

July 18th, 2021 | by Amat
Kini Trending

Raja Muda Perlis Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail bertitah mana-mana individu yang terlibat dengan aktiviti rentas negeri termasuk berulang alik bekerja setiap hari adalah tidak dibenarkan menghadiri ke masjid atau surau bagi menunaikan solat sunat Aidiladha pada 20 Julai ini.

Bakal berlangsung 2 sesi solat sunat

Foto: Utusan

Larangan tersebut turut melarang ahli keluarga yang tinggal bersama mereka untuk ke masjid atau surau. Melainkan individu yang sudah mendapat dua dos suntikan vaksin Covid-19.

Solat sunat Aidiladha bakal berlangsung secara dua sesi di mana sesi pertama akan didirikan di Dataran Istiadat Istana Arau pada 8 pagi. Manakala, bagi sesi kedua akan diadakan pada 9 pagi di pekarangan Masjid Negeri Arau sekiranya terdapat lebihan jemaah.

Pengurusan masjid berhak untuk membuat teguran dan tidak membenarkan kemasukan jemaah yang tidak mematuhi prosedur operasi standard.

Jika cuaca tidak mengizinkan, maka satu sesi solat sahaja akan didirikan di masjid-masjid berdasarkan kapasiti maksimum dengan penjagaan SOP ketat pada 8.30 pagi.

Sumber: Free Malaysia Today

 

SKIP THIS AD ×