berita

Ini 5 Tanda Korang Seorang ‘Player’ Dalam Hubungan. Korang Ada Tak Ciri-Ciri Ni?

April 5th, 2019 | by Fella Zainal
Kini Trendy

hello player

Kali ni sis nak membebel pasal player. Haa.. Sebab kadang-kadang korang tak sedar yang korang tengah mainkan perasaan orang. Haihhh tak baik tau mainkan hati dan perasaan orang. Bukan apa, risau satu hari nanti terkena kat batang hidung sendiri.

Cuba check list kat bawah ni. Takut korang ada ciri-ciri ni tanpa sedar kan.

1. Korang ada pasangan yang sanggup buat apa saja

lelaki yang sanggup tolong apa saja

Sis faham ada sesetengah perempuan lebih suka berkawan dengan lelaki sebab diorang ni senang nak deal. Tapi kalau dah ada boyfriend dan masih harapkan lelaki lain tolong atau buat apa saja untuk korang, korang seorang player.  Jeng jeng jeng!

2. Korang suka buat first move

suka mengorat lelaki

Korang memang takde kerja lain eh? Lelaki ni boleh lemah tau kalau perempuan nak try diorang. Even awal-awal macam kuat imam, tapi kalau dah lama-lama tu tumbang jugak. Kalau single tu takpe, teruskan! Kalau dah ada boyfriend, sila jangan eh. Tak baik!

3. Rasa sedih bila tak dapat apa yang korang nak

sedih bila tak dapat apa yang nak

Player biasanya tak malu nak minta apa yang dia nak pada lelaki. Sama ada secara indirect atau direct. Janji dapat! Kalau korang jenis yang meminta dengan lelaki tanpa rasa segan silu, korang memang seorang player.

Wow! Hebat eh korang pakai minta je. Eh beli sendiri lah!

4. Tak ada hati & perasaan

tak ada hati dan perasaan

Kalau korang takde feeling pada lelaki tu, nampak sangat korang just nak mainkan hati dan perasaan dia. Korang tak nak ambil risiko untuk ada apa-apa perasaan terhadapnya. Eee tak baik tau! Apa motif korang?

5. Korang lebih banyak memberi daripada menerima

memberi lebih

Biasanya player perempuan ni lebih kepada memberi daripada menerima. Korang tak menjaga hati dan perasaan lelaki. So korang pun lebihkan kepada memberi hadiah atau masa sebagai ganti.

done share

Yay! Sis done share tanda-tanda korang seorang player untuk sedarkan korang. Haa, kalau korang rasa macam ada sikit ciri-ciri tu please stop! Jangan buat kat sesiapa pun okay! Jaga hati dia, inshaAllah hati dan perasaan korang juga terjaga.

Macam biasa lah jangan lupa untuk follow Facebook Kini Trendy By Ohbulan dan Instagram @kinitrendy untuk mengikuti perkembangan fesyen, mekap dan lifestyle wanita yang trendy dan terkini.