berita

Ini 7 Perkara Yang Selalu Parents Buat Bila Bawak Anak Ke Shopping Mall. Korang Yang Mana Satu?

February 1st, 2018 | by Noraniza
Kini Trending


Bila dah musim cuti sekolah ni, masa itulah kita akan jumpa banyak keluarga yang berkunjung ke shopping mall. Ye lah, nak juga bawa anak-anak jalan-jalan kan? Nak makan angin, korang tak ada cuti pulak. Adeh..

Paling seronok bila ada keluarga yang besar, kalau ada 100 kedai memang semua mereka akan masuk tambahan pula ada anak kecil yang memang aktif habis lah berlari sana-sini.

Macam-macam gelagat korang boleh jumpa. So, ini antara perkara yang selalunya parents akan lakukan bila mereka bawa anak-anak pergi shopping mall. Korang rasa korang yang mana satu? Hehe

1. Main bowling kat U-Bowl bersama keluarga. Tengok siapa lebih terer!

Salah satu aktiviti yang wajib bila berkunjung ke mana-mana shopping mall. BOWLING! Wohoooo! Time ini lah kita nak mengeratkan lagi hubungan sesama keluarga! Walaupun hakikatnya kena berlawan sesama sendiri. Hihihi

2. Untuk kaki movie, boleh tengok wayang kat TGV Cinemas bersama keluarga. Jangan pilih cerita hantu ye!

Tak lupa juga untuk keluarga yang jenis suka tengok movie, semua jenis movie mereka akan keep updated. Selalunya tengok movie dengan rakan sekerja je kan? Apa kata bawak anak-anak pulak. Baru mereka tak rasa cuti sekolah mereka membosankan.

3. Shopping barangan anak-anak, contohnya buku-buku dan alat tulis kat POPULAR

Oh ya, anak-anak juga pasti ada barangan yang mereka inginkan contohnya pensil warna, bekas pensil, bag sekolah baru, mainan, buku cerita dan sebagainya. Boleh lah korang belikan untuk mereka meluangkan masa lapang dan dalam masa yang sama, mereka boleh belajar.

4. Eh, boleh bersukan jugak dekat U-Sport! Bestnya..

Siapa sangka ada shopping mall yang mempunyai ruangan untuk korang bersukan. Ha, ingat shopping mall tu untuk shopping je ke? Macam-macam benda korang boleh buat tau sebenarnya. Contohnya, main badminton, futsal, snooker dan sebagainya. Baru produktif sikit!

5. Belanja anak-anak makan aiskrim kalau mereka berkelakuan baik. Baskin Robins pun sedap jugak ni, nyums!

Kanak-kanak mesti sukakan aiskrim tak kisahlah perisa apa pun. Tapi dengan 31 perisa yang ada di Baskin Robins ini, mesti mereka akan lebih excited untuk pilih yang mana menjadi pilihan. Siapa je tak suka perisa Pralines & Cream, Jamoca Almond Fudge, Mint Choc Chip, Cotton Candy dan pelbagai lagi ni kan? Ish meleleh air liur admin…

6. Dapat donut Big Apple pun sedap ni untuk waktu minum petang dengan anak-anak. Mesti diorang suka!

Siapa je tak suka donuts Big Apple ni. Bukan main sedap lagi tau! Kalau pergi kedai Big Apple memang korang akan rambang mata tak tahu nak pilih perisa yang mana satu. Semua sedap-sedap je nampak! Nyumss.. Tengah pusing-pusing satu mall, dapat singgah Big Apple beli untuk anak-anak pun ok jugak ni!

7. Habis jalan-jalan, makan time! Anak-anak pun dah mula lapar. Opsie..

Dah jalan-jalan satu mall, baru rasa lapar dan letih kan? Boleh pergi Food Court untuk menikmati juadah yang sangat pelbagai kat sana, ada Yong Tau Fu, Nasi Ayam, Nasi Berlauk, Noodles, dan banyak lagi. Sampai rambang mata tak tahu nak makan apa. Banyak sangat pilihan! Korang nak makan apa, pilih je.. Oh ya, kalau tak nak makan kat Food Court, boleh pilih restoran lain yang menjadi pilihan korang. Eh, nak makan RotiBoy pun ada. Kalau masih nak jalan-jalan, tak nak makan heavy, boleh lah beli dulu kan untuk kunyah-kunyah sambil jalan.

Pizza Hut

Nando’s

Ha, kalau korang nak tahu, semua aktiviti ini korang boleh buat HANYA di Mesra Mall, Kerteh, Terengganu!

Bestnya, macam-macam aktiviti boleh buat kat sini!

Nak tahu serba sedikit tentang Mesra Mall ini? Ha, Mall ini adalah destinasi membeli-belah moden yang WAJIB dikunjungi. Apa yang special? Korang boleh bawa anak-anak untuk buat semua aktiviti di atas sebab Mesra Mall ini mempunyai gelanggang skuasy, pusat futsal dan juga Food Court yang direka khas untuk pengunjung.

Oh ya, untuk pengetahuan korang semua, Mesra Mall ini dibangunkan oleh Metro Kemasik Sdn Bhd dan merupakan anak syarikat milik penuh KLCC (Holdings) Sdn Bhd tau. Macam-macam lagi perkara menarik yang korang perlu tahu tentang Mesra Mall ini!

Untuk maklumat lanjut mengenai Mesra Mall, korang boleh terus klik di link ini!

Jom jadi ahli Kelab VIkids dan nikmati pelbagai keistimewaan untuk kanak-kanak!

Korang yang ada anak jangan lepaskan peluang untuk mendaftarkan anak dalam Kelab VIkids ni. Sebab apa, korang akan dapat update dan promosi terkini, hadiah cenderahati bila join Kelab VIkids, hadiah misteri, belanja anak korang masa hari jadi, jemputan eksklusif ke acara di Mesra Mall dan banyak lagi!

Bestkan? Macam mana nak join? Belanja minimum RM50 di mana-mana kedai kanak-kanak atau ibu mengandung dan daftar menggunakan resit kat kaunter informasi Mesra Mall. Nak tau lebih lanjut, klik SINI.

Jom ramai-ramai serbu Mesra Mall sempena cuti sekolah ini! Wohoooooo!

The following two tabs change content below.

Noraniza

Head Of Sponsored Content, Malay Division at Rev Asia Berhad
People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)

Most Read Today