berita

Ini 8 Chef Wanita Paling ‘Hot’ & Cantik

September 14th, 2015 | by Ash Nordin
Kini Trendy

chef

Pandai memasak adalah salah satu gaya tarikan yang ada pada seorang wanita. Tahukah anda dengan menghidangkan satu makanan yang lazat dapat buat seseorang lelaki itu cair dan jatuh cinta pada anda? Confirm diorang takkan cari yang lain dah.

Ini sebab jika suami atau boyfriend anda lapar, anda boleh masak makanan yang sedap dan mereka akan lebih sayangkan anda. Untuk menajamkan lagi skill masakan anda, apa kata kita lihat 8 chef paling cantik di dunia yang anda boleh jadikan inspirasi!

1) Farah Quinn

Screen Shot 2015-09-09 at 3.17.52 PM

Farah Quinn merupakan tukang masak yang paling terkenal di Indonesia dan juga di dunia. Petah bercakap dan mempunyai rancangan masakan sendiri. Farah Quinn juga merupakan seorang ibu.

2) Cat Cora

Screen Shot 2015-09-09 at 3.21.10 PM

Cat Cora antara salah satu chef yang berjaya di dunia. Mempunyai gelaran Bachelor of Science di bidang Fisiologi dan Biologi di University of Southern Mississippi dan Culinary Institute of America di Hyde Park, New York.

Cat Cora juga mempunyai sebuah restoran di Singapura yang bernama “The Ocean Restaurant at the S.E.A. Aquarium”, restoran ini mempunyai 63 buah kerusi di dalam akuarium terbesar di dunia dan pengunjung di restoran pemandangan satwa laut dari setiap meja.

3) Anis Nabilah

Screen Shot 2015-09-09 at 3.22.16 PM

Mula jatuh cinta pada bidang masakan bila dia sering melihat dan membantu ibunya memasak. Anis Nabilah mempunyai kelulusan diploma dalam Food Institute of Malaysia. Anis juga sering kali muncul dalam rancangan di televisyen Malaysia. Terbaru, Anis juga merupakan jurucakap kempen Dugro bagi memberi inspirasi kepada para ibu untuk menyediakan hidangan LEBIH LAGI nutrisi kepada Si Manja mereka.

4) Giada de Laurentiis

Screen Shot 2015-09-09 at 3.05.13 PM

Memulakan bidang masakan ketika belajar di akademi memasak Le Cordon Bleu di Paris. De Laurentiis sememangnya meminati bidang masakan dari kecil lagi. Sekarang ni de Laurentiis tengah giat terlibat dalam pelbagai acara masakan di stesyen televisyen di Amerika Syarikat.

5) Rachael Ray

Screen Shot 2015-09-09 at 3.27.05 PM

Rachael Ray antara chef paling top di dunia masakan kerana mempunyai rancangan masakan di atas namanya sendiri. Selain itu, Rachael Ray juga mengendalikan rancangan masakan di saluran Food Network, (30 Minutes Meals, Travels Tasty Rachael Ray dan $40 a Day).

6) Ezani

Screen Shot 2015-09-09 at 3.31.27 PM

Ezani merupakan pemenang Matserchef Malaysia musim yang pertama. Handal masak terutamanya dalam bahagian menyediakan pencuci mulut.

7) Nigella Lawson

Screen Shot 2015-09-09 at 3.34.20 PM

Nigella Lawson mula terkenal dan jadi buah mulut orang ramai bila popular melalui rancangan televisyen “Nigella Bites”. Nigella telah memenangi sebagai Guild of Food Writers Award pada tahun 2005 dan hingga ke hari ni buku masakannya telah terjual sebanyak 3 juta naskhah.

8) Candice Kumai

Screen Shot 2015-09-09 at 3.37.02 PM

Candice Kumai adalah seorang tukang masak dari Amerika Syarikat. Candice merupakan salah seorang juri dalam rancangan masakan popular di sana iaitu Iron Chef Amerika. Selain itu, Candice juga telah menjual buku masakan yang mendapat sambutan hangat dari orang ramai.

Screen Shot 2015-09-10 at 1.14.16 AM

Jadi macam mana? Anda hebat di dapur ? Tunjukkan kreativiti anda menyediakan hidangan kreatif dan yang bernutrisi untuk Si Manja anda hari ini! Hidangan yang menarik dan comel pasti memikat hati Si Manja dan turut menambat selera mereka. Mari sertai Peraduan LEBIH LAGI nutrisi dan rebut peluang memenangi pakej* ke LEGOLAND bersama seisi keluarga tersayang. 5 Langkah senang untuk menyertai peraduan LEBIH LAGI nutrisi

1. Sediakan hidangan kreatif menggunakan Bekas Nutrisi Dugro yang didapati melalui promosi Dugro

2. Lengkapkan hidangan anda dengan susu Dugro (segelas susu/pek Dugro atau kedua-duanya) sebagai kombinasi hidangan penuh nutrisi dan ambil gambar scara melintang

3. Isi butiran peribadi dan hantar penyertaan dengan memuat naik gambar hidangan anda berserta nama hidangan #LebihLagiNutrisi

4. Setelah dimuat naik, undang rakan dan keluarga untuk mengundi hidangan anda

5. Gambar hidangan kreatif dengan kutipan ‘like’ terbanyak akan disenarai pilih. 33 hidangan paling kreatif dan yang bernutrisi akan dipilih oleh pihak penganjur sebagai pemenang.

Menangi 3X Hadiah Utama (pakej* ke Legoland dan Hotel Legoland untuk seisi keluarga – 2 orang dewasa dan 4 kanak-kanak (di bawah umur 12 tahun). 30 Pemenang sagu hati akan memenangi baucar beli-belah Giant bernilai RM100 seorang. Jadi SERTAILAH SEKARANG!

*Tertakluk pada Terma dan Syarat

Untuk maklumat lanjut anda boleh klik di link ini!

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×