berita

Ini Antara Cara Alternatif Nak Rawat & Pudarkan Parut. Korang Wajib Cuba!

October 16th, 2019 | by Intan Mahsuri
Shout Out!

Memiliki kulit yang bersih dan cerah tanpa sebarang cela adalah impian setiap wanita. Siapa je yang nak kulit dengan parut kehitaman-hitaman dan kemerah-merahan kan? Perkara ini mampu menyebabkan korang mengalami masalah kurang keyakinan diri.

Ada banyak rawatan moden yang kosnya menelan belanja tinggi. Nak-nak bila korang buat rawatan laser. Bukan sekali buat rawatan terus hilang parut tu ianya memerlukan beberapa rawatan susulan. Jenuh nak keluar duit.

Ini jenis-jenis parut yang korang perlu tahu.

Mungkin ramai diantara korang yang tak tahu bahawa parut dikategorikan kepada beberapa jenis. Antaranya ialah parut kebakaran pada kulit, parut luka kemalangan, parut luka akibat pembedahan, parut luka kena bahan tajam dan sebagainya.

Berikut adalah contoh luka yang akan mengakibatkan parut:

Parut bersalin melalui pembedahan (gambar sekadar hiasan)

Contoh parut kemalangan (gambar sekadar hiasan)

Contoh parut kena benda tajam (gambar sekadar hiasan)

Contoh parut kebakaran (sekadar gambar hiasan)

Sebenarnya sekarang ada banyak cara yang boleh digunakan untuk semua jenis parut di atas, cuma ianya memerlukan sedikit masa dan kesabaran. Kebetulan, sekarang kita ada CICA-CARE.

Mampu rawat & pudarkan parut yang berusia 20 tahun!

Istimewanya tentang CICA-CARE ialah, kemampuannya untuk membantu merawat parut yang berusia sehingga 20 tahun [1].

Ha! Siapa kata parut lama tak boleh dirawat? Sebenarnya boleh, cuma kena konsisten dan sabar dalam merawat. Pilih produk yang tepat adalah kunci utama. Sebab tu admin cadangkan CICA-CARE.

Terbukti secara klinikal tau!

Boleh didapati dalam 2 saiz iaitu 12cm X 3cm atau 12cm X 6cm

Untuk pengetahuan korang, CICA-CARE adalah sejenis silikon gel sheet yang diformulasikan khusus untuk mengekalkan kelembapan kulit dan seterusnya merawat parut.

Carney, Carson, Gavar, Stevenson, Mac Nee, Groves et al,1994

Ianya diuji oleh ahli dermatologi dan terbukti secara klinikal mampu memudar dan merawat masalah kehitaman dan kemerahan parut sehingga 90% dengan penggunaan secara konsisten selama 2 hingga 4 bulan [2,3]. Awesome kan?

Apa-apa pun sebelum gunakan CICA-CARE, sila pastikan luka korang dah sembuh dan tolong dapatkan nasihat doktor tau.

Mudah digunakan & tahan sehingga 28 hari!

Istimewanya CICA-CARE, ia didatangkan dalam bentuk gel sheet yang korang boleh guna selama 28 hari jika disimpan dengan cara yang betul [5,6]. Gel sheet CICA-CARE ni datangkan dalam bentuk yang sangat fleksibel, dimana korang boleh potong gel sheet tersebut mengikut saiz yang korang inginkan.

Kemudian, letak je gel sheet tersebut terus pada kawasan parut yang korang nak pudarkan tu. Pada dua hari pertama korang cuba gunakan untuk 4 jam je dulu. Kalau okay, tambah masa pemakaian kepada 8 jam bagi 2 hari berikutnya.

Jika benar-benar tiada sebarang iritasi, tingkatkan waktu pemakaian 2 jam bagi hari berikutnya sehingga cukup 24 jam sehari bagi hasil yang optima.

Ops! Sebelum admin terlupa, kalau nak mandi atau buat aktiviti mengeluarkan peluh, korang tanggalkan dan basuh. Kemudian, keringkan dan simpan dengan baik. Lepas tu, gunakan semula pada parut yang sama setelah selesai semua aktiviti korang tadi.

Peringatan untuk korang semua, gel sheet CICA-CARE haruslah di cuci menggunakan sabun bebas minyak dua kali sehari. Bilas menggunakan air suam tau. Jangan sesekali keringkan dengan tisu muka atau toilet paper.

Sila cuci gel sheet dengan lebih kerap jika korang lakukan aktiviti yang mengeluarkan peluh, terutamanya bila lakukan aktiviti fizikal yang lasak dan terdedah kepada cuaca panas. Ingat! Pastikan parut korang berada dalam keadaan bersih dan kering sebelum menggunakan CICA-CARE bagi mengelakkan sebarang iritasi .

Rugi kalau korang tak cuba. CICA-CARE ni tak leceh dan tak payah tunggu kering. Recommended by me sebab mudah sangat nak guna. Admin dah cuba, korang bila lagi?

Korang nak dapatkan CICA-CARE? Jom, singgah ke leading pharmacies yang berdekatan dengan tempat korang sekarang juga.

Nak tahu lebih lanjut? Klik link ni <<<CICA-CARE >>>

Website: CICA-CARE

**Artikel ditulis berdasarkan pengalaman dan maklumat daripada admin sendiri.

Sumber:

  1. Quinn KJ, Burns 1987;13:S33-S40. (Based on a case study of one patient)
  2. Carney SA, et al. Burns 1994,20:163-167
  3. S.Mercer NSG Br J Plast Surg 1989,42;83-87
  4. Monstrey S, et al. J Plastic, Recon & Aesth Surg 2014;67:1017-25
  5. Report No PS/WR/00/01/001, 24/04/00
  6. Stability Study QA3324, 29 March 1994.