berita

‘Ini Bukan Tugas Yang Mudah’ – Neelofa Puji Guru Berani Tampil Mengajar Depan Kamera

February 19th, 2021 | by Shafika
Kini Trending

Siapa tidak kenal dengan usahawan dan selebriti terkenal tanah air, Neelofa. Walaupun kini sudah tampil berniqab namun beliau  dilihat semakin giat aktif dalam perniagaan yang dijalankan. Terbaru, Neelofa memberi pujian kepada guru-guru yang berani mengajar di hadapan kamera sejak pandemik ini.

Ini ekoran kontroversi seorang penyampai radio yang dikatakan memperlekehkan dan mentertawakan seorang guru Bahasa Inggeris yang sedang mengajar di satu saluran pendidikan.

Ini bukan tugas yang mudah

Rasa hormat yang tidak terhingga saya zahirkan pada para guru yang berani ke depan, keluar daripada zon selesa dan mengajar di hadapan kamera. Ia bukanlah satu tugas yang mudah, dan saya percaya individu profesional sekalipun akan berasa gementar.

Daripada kita mengkritik, lebih baik sebarkan kata-kata semangat supaya para guru lebih berkeyakinan untuk terus mengajar dan memberikan yang terbaik untuk anak-anak bangsa kita.

Menurut Neelofa, satu pujian patut diberikan kepada guru-guru yang sanggup keluar mengajar di hadapan kamera demi anak bangsa. Tugas begini bukanlah satu perkara yang mudah memandangkan guru-guru tidak biasa mengajar cara begitu. Neelofa turut menyeru agar orang ramai memberikan semangat buat pendidik negara kita dan hentikan kecaman.

Perkongsian tersebut turut dipersetujui oleh orang ramai yang rata-ratanya berterima kasih atas kata-kata yang diberikan Neelofa. Malah, beberapa guru turut berkongsi masalah dihadapi ketika mengajar secara atas talian.

Ramai sokong

Sumber : Neelofa

SKIP THIS AD ×