berita

Ini Cara Beli & Renew Insurans Atau Takaful Kenderaan Dengan Maybank2u, Senang Je!

January 13th, 2022 | by Aimi Raihana Mudzakir
Kini Trending

Korang dah ada kenderaan sendiri? Sebagai pemilik, korang kena pastikan insurans atau takaful kenderaan korang tu sentiasa aktif. Renew insurans atau takaful kenderaan ni antara tanggungjawab penting yang perlu dilakukan sekali dalam setahun. Ingat tu!

Ala, zaman pun dah makin moden. Semuanya boleh dilakukan secara online, termasuklah renew insurans atau takaful kenderaan. Kalau korang nak tahu, sebenarnya ada cara lebih mudah tau. Meh kami ajar.

Sekarang dah boleh beli & renew insurans atau takaful kenderaan dengan Maybank2u!

Surprise! Terkejut kan? Kami pun baru je tahu pasal ni. Sebab tu nak kongsikan dengan korang. Korang sebenarnya boleh beli dan renew insurans atau takaful kenderaan secara online  sepenuhnya dengan Maybank2u tau. Tak payah keluar rumah, goyang kaki pun boleh renew beb.

Khas untuk pelanggan Maybank je? Korang silap besar. Paling menarik, tak kisah la sama ada korang pelanggan Maybank yang sedia ada atau bukan, korang tetap boleh beli dan renew  insurans atau takaful kenderaan dengan Maybank2u. Syok gila!

Faedah yang korang akan dapat nanti, memang menarik beb!

Apa faedahnya kalau saya beli dan renew insurans atau takaful kenderaan dengan Maybank2u?

Semua mesti tertanya-tanya pasal ni. Okay, sebenarnya kalau korang beli dan renew insurans atau takaful kenderaan dengan Maybank2u, korang akan dapat pulangan tunai RM300 sebagai ganjaran eksklusif!

Selain tu, korang juga layak untuk mengaktifkan Drive Less Save More kalau renew insurans atau takaful kenderaan dengan Maybank2u. Ini la faedah tambahan insurans untuk setiap pembelian. Memang menarik!

Bayangkan korang boleh dapat rebat tunai sehingga 30% untuk setiap kilometer yang dikurangkan di jalan raya. Lagi kurang korang memandu, lagi banyak la keuntungan korang. Tertakluk pada terma dan syarat ya!

Ini antara faedah lain yang korang boleh dapat kalau beli dan renew insurans atau takaful kenderaan dengan Maybank2u.

  • Terbuka untuk pelanggan Maybank dan bank-bank yang lain juga.
  • Tiada yuran transaksi.
  • Dapatkan sebut harga segera.
  • Sekiranya berlaku tuntutan, korang akan dibayar balik mengikut nilai yang dipersetujui.
  • Korang tak perlu masukkan mana-mana pemandu yang dinamakan, semua pemandu dengan kebenaran korang akan dilindungi secara automatik.
  • Tiada lagi lebihan tuntutan apabila korang membuat tuntutan. Untuk pemandu berumur 21 tahun ke atas sahaja.
  • Bantuan Jalan Kecemasan 24 jam.

Lepas tu kan, korang berpeluang untuk dapat benda yang lebih menarik kalau korang beli dan renew insurans atau takaful kenderaan dengan Maybank2u. Nak tahu apa dia? Jeng jeng jeng..

Sertai peraduan Renew & Win, hadiah secara eksklusif yang lumayan!

Wah, peraduan Renew & Win ni bukan biasa-biasa! Tak kira la korang pelanggan Maybank ataupun bukan, semua dialu-alukan untuk sertai peraduan ni. Serius rugi kalau tak join. Mana taknya, hadiah yang ditawarkan sangat lumayan kot. Siapa nak tolak?

Seramai 50 pemenang bertuah akan dipilih setiap minggu, dengan jumlah 1,150 pemenang (selama 23 minggu). Peluang ni tersedia secara eksklusif kalau korang guna Maybank2u untuk renew insurans atau takaful kenderaan. Korang berpeluang untuk memenangi:

  • Hadiah Utama – 1 x BMW 320i Sport, 1x Perodua Bezza 1.0 AT sebulan (jumlah 12x)

Nampaknya hadiah yang ditawarkan memang gempak betul. Untuk pengetahuan korang, peraduan Renew & Win ni tamat pada 3 April 2022. Pada korang yang belum renew insurans atau takaful kenderaan tu boleh la join. Sempat lagi!

*Hadiah tertakluk kepada terma & syarat kempen masing-masing. 

Cara beli & renew insurans atau takaful kenderaan dengan Maybank2u, senang oi

Macam mana nak renew insurans atau takaful kenderaan guna Maybank2u ni?

Haa.. Tak sabar nak beli beli dan renew insurans atau takaful kenderaan dengan Maybank2u  ke tu. Meh kami ajar langkah demi langkah. Lihat di bawah!

[LANGKAH 1]

Klik link ni: https://www.maybank2u.com.my/maybank2u/malaysia/en/personal/promotions/online_banking/motor-insurance-takaful.page

[LANGKAH 2]

Klik pada Insurans Motor atau Takaful Motor yang korang nak mohon tu.

[LANGKAH 3]

Masukkan butiran korang beserta coverage dan tambahan yang korang nak.

[LANGKAH 4]

Buat bayaran dan korang dah boleh nikmati pembaharuan segera!

Nampak? Senang kacang goreng je. Sekarang insurans atau pembaharuan kenderaan korang dah selesai sepenuhnya secara online. Boleh la korang join peraduan untuk memenangi hadiah lumayan yang kami cakap tadi. Yay!

Lega habis kalau hal renew insurans atau takaful kenderaan ni settle dengan cepat. Lebih mudah dengan Maybank2u. Jangan lupa kongsikannya dengan keluarga dan kawan-kawan korang yang nak renew tu!

Untuk info lebih lanjut tentang promosi ni, korang boleh klik SINI ya.

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×