berita

Ini Checklist Barang Yang Wajib Korang Bawa Balik Raya. Nombor 4 Tu Paling Penting!

May 20th, 2019 | by Mastura
Sponsored Post

Telefon aku takde bateri ni, bagilah aku guna plug dulu…

Siapa yang pernah merasai pengalaman macam ni masa raya? Nak cas phone tapi plug penuh. Yelah dah semua sedara-mara balik kampung, mana nak cukup plug untuk cas.

Haa.. Sebab tulah sebelum korang nak balik raya, buat checklist siap-siap. Nanti masa kat kampung taklah nak berebut-rebut dengan semua orang. Walaupun korang rasa checklist ni leceh, tapi percayalah benda ni yang akan menyelamatkan mood raya korang!

1. Bawa balik extension. Takdelah berebut nak cas phone!

Kalau duduk rumah sendiri, plug tu tak payah nak berebut tapi bayangkan bila kat kampung pak cik, anak sedara, sepupu semua nak guna plug sebab masing-masing asyik dengan phone 24 jam. Nak update status, nak facetime atau upload gambar.

Bila takde bateri, baru berebut nak cari plug cas phone. Belum lagi part kena marah sebab pakai plug yang orang guna buat nak masak. Kalau korang tak nak kena kejar dengan senduk jangan sesekali buat okay. Itu pentingnya setiap kali balik raya bawaklah sendiri extension korang. Takdelah nak bergaduh bila semua nak cas gajet.

2. “Mana nak hampar tudung aku ni?!”

Ni masalah yang perempuan selalu alami pagi raya. Mana nak letak tudung atau selendang yang dah iron. Selalunya tempat yang selalu jadi mangsa sofa atau penyandar kerusi. Masa ni korang yang lelaki tu jangan berani nak dekat dengan tempat tu. Takut jadi drama pagi raya pula nanti kalau terduduk atau tertumpahkan makanan.

Untuk kaum perempuan nasihat admin korang bawaklah hanger untuk sangkut tudung tu. Jangan setakat bawa hanger untuk sangkut baju raya korang je. Kalau ada hanger ni, korang dah menjimatkan ruang dan juga dapat elakkan pergaduhan di pagi raya.

3. Turn lambat nak guna washing mashine. Dobi layan diri kan senang!

Masalah yang kita selalu lupa bab tunggu turn guna mesin basuh. Bayangkan kalau famili besar 7-8 orang itu belum masuk famili kecik diorang. Confirm bila masing-masing nak basuh baju lama nak tunggu turn tu. Takkan korang nak simpan baju kotor yang dah diguna bawak balik rumah pulak kan.

Haa.. Tak payah susah-susah sekarang kan dah banyak dobi layan diri. Korang dah tak perlu nak berebut, sediakan je duit siling before balik kampung tu. Pastu baju famili korang basuh kat dobi. Kan senang, siap boleh terus keringkan sekali.

4. Mood raya spoil sebab badan berbau?Pakailah deodorant!

Apa guna wangi-wangi di pagi raya, tapi lepas beraya 2 buah rumah badan korang dah mula mengeluarkan bau tidak menyenangkan. Boleh spoil mood tau! Dah cantik-cantik tapi badan pula berbau. Nak beraya dan ambil gambar dengan sanak-sedara pon rasa segan.

Sebab tu, pagi-pagi lepas korang mandi, terus sapukan deodorant. Supaya bakteria yang menjadi punca bau badan tak dapat membiak!

Kalau korang jenis kulit sensitif atau tak suka deodorant yang mengandungi alkohol, gunalah deodorant yang diperbuat daripada bahan semula jadi seperti garam mineral. Bila badan korang tak berbau barulah korang pon segar sepanjang hari.

Dengan SMELLY NO MORE, raya korang lagi best tanpa bau tak menyenangkan!

Tak semua orang sesuai guna deodorant yang ada alkohol ataupun pewangi sebab badan diorang akan bagi tindak balas dengan menghasilkan bau yang kurang menyenangkan dan akan buatkan mereka lebih berpeluh. Tapi jangan risau, dengan deodorant Smelly No More daripada Total Image , masalah korang pasti selesai!

Produk ni diperbuat daripada garam mineral semula jadi yang tak menggelapkan kulit, tak berminyak dan tak melekit. Ia boleh digunakan di bawah lengan, leher, bawah pelipat kaki dan juga merawat kaki merekah. Apa yang best, deodorant Smelly No More ni tak akan mengotorkan pakaian dan tak menimbulkan sebarang alahan.

Produk Smelly No More ada dua jenis. Satu jenis semburan dan satu lagi jenis roll on. Deodoran Smelly No More jenis semburan boleh digunakan pada tudung supaya dapat menghilangkan bau kurang menyenangkan akibat peluh.

Deodoran Smelly No More jenis roll on pula perlu dibasahkan terlebih dahulu dengan sedikit air. Lepas tu, sapukan di bawah lengan atau mana-mana anggota badan korang. Haaa.. Tak tau nak guna? Jangan risau, ni ada tutorial untuk korang!

Admin pon pakai tau deodorant ni. Memang terbaik! Walaupun pergi bersukan dan berpeluh, badan masih rasa segar dan tak berbau. Kalau korang tak percaya tengok sendiri komen pengguna setia produk ni kat bawah.

Kalau korang berminat nak dapatkan produk ni, deodorant Smelly No More ada dijual di farmasi-farmasi terkemuka seluruh negara.

Berita baik kalau korang beli produk ni secara online di laman web rasmi Total Image, korang boleh dapat 20% diskaun tau! Tapi tawaran ni terhad sehingga 30 Jun 2019 je. Apa yang korang perlu buat, masa nak checkout korang hanya perlu apply promo code: TIRS20 dan korang juga boleh dapat free shipping tau!

Nak rasa segar sepanjang hari dengan menggunakan produk yang bebas bahan kimia? Bertukarlah ke produk Smelly No More hari ni juga. Bukan saja selamat digunakan, malah Smelly No More memberikan korang rasa segar sepanjang hari.