berita

‘Itu Adalah Palsu’ – Nadir Al-Nuri Nafi Dapat Sumbangan RM20 Juta Setiap Tahun

July 24th, 2021 | by Iera Zahirah
Kini Trending

Nadir Al-Nuri atau nama penuhnya Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman, menerusi live Sesi Townhall Cinta Gaza Malaysia di Facebook tampil memberi penjelasan mengenai isu yang berbangkit iaitu isu sumbangan rakyat Malaysia sebanyak RM20 juta setiap tahun yang disalurkan bagi misi kemanusiaan di Gaza, Palestine.

Artikel berkaitan : ‘Rileks Guys, Saya Ok Je. Kita Kerja NGO Ni Semua Ada Hitam Putih’ – Nadir

Artikel berkaitan : ‘Tuan Puan Patut Check Dia, Bukan Saya’ – Ebit Lew Minta Nadir Perincikan Duit Sumbangan Gaza

Artikel berkaitan : ‘Saya Tak Pernah Buka Satu Tabung Pun Untuk Pergi Gaza’ – Ebit Lew

Nafi dapat sumbangan RM20 juta setiap tahun

Menerusi townhall berkenaan, Nadir Al-Nuri menegaskan bahawa pihak Cinta Gaza (CGM) tidak mendapat sebanyak RM20 juta setiap tahun dan perkara berkenaan adalah palsu.

Orang tuduh kita ambil percent yang tinggi tapi alhamdulillah anda sendiri boleh tengok berapa kami ambil hanya 3 peratus (management charge) sahaja. Sebenarnya tak ada lah kami dapat 20 juta setahun. Itu adalah palsu.

RM20 juta itu bukannya disumbangkan setiap tahun. Tapi kita tak ambil gaji banyak. Jadi tuduhan itu adalah sangat-sangat tidak baik seolah-olah kita dapat duit yang begitu banyak. Tapi saya tidak tujukan kepada sesiapa.

Duit itu tidak diuruskan CGM sahaja tapi sebenarnya dikumpulkan bersama oleh rakan-rakan yang berada di bawah NGO anak-anak muda.

Ujarnya, dia turut mengalukan NGO yang lain untuk membentangkan perbelanjaan masing-masing dan menjadi tanggungjawab untuk mendedahkan di mana sumbangan tersebut disalurkan.

Sumber : Terkini dan Sensasi Palestine

SKIP THIS AD ×