berita

Jangan Ikut Cakap Orang! Ikut Kemampuan! Nak Rumah @ Bilik Jadi Selesa! Ni la Caranya!

April 2nd, 2019 | by Intan Mahsuri
Shout Out!

Memiliki kediaman sendiri sememangnya idaman setiap individu. Tak kira la lelaki mahupun wanita. Tapi hari ni kita bukan nak bahas soal ada atau tak ada rumah tapi macam mana nak jadikan rumah lebih selesa. Sejuk mata memandang la pokoknya. Takde la rasa kusut je bila balik rumah lepas seharian penat kerja.

Memang admin yakin korang pun rasa benda yang sama kan? Ha! Nak tahu macam mana nak jadikan rumah lebih berseri dan lebih comfy? Kena la baca sampai habis.

Rumah yang selesa tak semestinya besar!

Perkara pertama yang korang kena tahu ialah tak semestinya rumah yang besar tu lebih selesa berbanding rumah yang bersaiz kecil dan sederhana. Yang penting ialah cara korang pilih perabot dan barangan rumah yang bersesuaian dengan saiz rumah.

Korang kena bijak utilize ruang yang ada. Tu je sebenarnya! Sebab tu pemilihan perabot dan perkakasan rumah yang tepat tu sangat penting. Kalau perabot dan perkakasan rumah yang dipilih tu sesuai dengan ruang yang ada, rumah flat pun boleh jadi cantik dan cukup comfy tau?

REX EXPO ada semua! Dari perabot, perkakasan dapur & banyak lagi!

Nilah punca korang kena berkunjung ke REX EXPO yang bakal berlangsung di MID Valley Exhibition Centre (MVEC). Kenapa? Sebab REX EXPO ini merupakan expo terbesar negara untuk hiasan dalaman dan home furnishing.

Tidur lena kalau katil empuk macam ni!

Yang pastinya bila korang datang sini, korang akan terinspirasi sebab korang boleh dapatkan nasihat dan paling penting ni la masa nak beli barangan rumah, perabot atau mungkin nak renovate rumah pun boleh. Harga memang terbaik. Banyak pilihan!Banyak diskaun, sehingga 80%! Memang tak ada yang lebih baik selain, REX EXPO.

Satu tempat ada semua! Rekaan terkini bukan biasa-biasa…

Panel solar guys! Guna tenaga hijau jom!

Untuk pengetahuan korang, perabot dan hiasan dalaman yang dipamerkan di REX EXPO cukup trendy. Perabot dan peralatan rumah direka dengan reka bentuk unik dan fungsi perabot juga di inovasikan supaya penggunaannya lebih efisien dan berkesan.

Pilihan design cermin dan sliding door yang mengancam

Red Rhino pun ada dekat sini

Kalau nak cerita tentang REX EXPO ni sampai esok tak habis. Banyak sangat yang mereka tawarkan. Thumbs up sebab dekat REX EXPO ada banyak pakar-pakar dalam bidang interior design, renovation rumah, lukisan dan banyak lagi.

Pelbagai jenama terkemuka seluruh dunia ada!

Mesti tak familiar dengan jenama water filter ni? Jangan tak tahu REX EXPO kan tawarkan pilihan peringkat antarabangsa sekali.

Selain banyak pilihan, banyak jenama terkemuka dunia berkampung dekat REX EXPO nanti. Ni la peluang korang nak beli perabot buatan luar negara dengan harga terbaik! Apa pun jangan membeli sahaja. Gunakan pakar dekat sana macam admin dah mention tadi untuk bantu anda.

Kalau rumah cantik macam ni, tak selesa lagi, admin tak tahu nak komen apa dah.

Kita nak utilize ruang rumah kita yang ada supaya rumah jadi lebih selesa, Itu tujuan utamanya, tau? Sesuai la dengan pepatah melayu Rumahku, syurgaku.

Nak tahu lebih lanjut? Korang kena la datang sendiri, okay? Lagipun pihak REX EXPO sediakan 100 hadiah percuma setiap hari. Awesome kan?

Berikut adalah maklumat penganjuran REX EXPO.

Tempat: Mid Valley Exhibition Centre (MVEC)

Tarikh: 12-14 April 2019

Masa: 11 pagi – 9 malam

Facebook: REX EXPO