berita

‘Jangan Solat Macam Anjing’ – Samakan Solat Lelaki & Wanita, Ini Teguran Buat Fynn Jamal

March 15th, 2017 | by Shafika
Isu & Kontroversi

fynnjamalsesat

Fynn Jamal atau lebih dikenali sebagai Kok Ping kini makin bergiat aktif dalam dakwah keagamaan. Kalau korang follow dia dari dulu sampai sekarang mesti tahu banyak perubahan Kok Ping ni. Memang lain sungguh, lebih lebih lagi sekarang Kok Ping berimej baru dengan berniqab. Memang salute!

Baru baru ini viral satu video yang dimuat naik turun beliau di laman Facebook. Video itu mendapat pelbagai reaksi orang ramai dan rata ratanya mengecam Kok Ping yang seolah olah memandai mandai mengeluarkan fatwa. Aik fatwa apa ni?

Jangan solat macam anjing

Fynn Jamal telah memuat turun satu video di Facebook miliknya menerangkan tentang solat cara perempuan. Video yang berdurasi selama seminit itu mendapat pelbagai reaksi dari ramai netizen termasuk ustaz-ustaz dan juga mufti.

Di dalam video itu Fynn Jamal mengatakan solat perempuan haruslah sama dengan lelaki. Beliau juga mengeluarkan beberapa fatwa yang mendapat kecaman dari netizen. Terpanggil untuk menjawab spekulasi ini, seorang ilmuan alim dan faqih di laman Facebook menjawab kenyataan dikeluarkan oleh Fynn Jamal ni.

Solat lelaki dan perempuan tiada beza?

tegyra

Disunatkan untuk merapatkan anggota badan ketika rukuk dan sujudtegyra1

Jangan mudah menghukum salahtegyra2

Sumber : Abdul Rahman Dan Zaujah , Syapik Hassan

 

The following two tabs change content below.

Shafika

Content Champion at Rev Asia Berhad
I'm not fat, I'm just easy to see

SKIP THIS AD ×