berita

Kad Sim Percutian Serendah RM4.30 – AIRSIM Tawar Internet Berkelajuan Tinggi Buat Korang!

January 17th, 2020 | by Intan Mahsuri
Shout Out!

Bercuti keluar negara bukan lagi sesuatu yang luar biasa untuk kita. Dengan wujudnya pelbagai pakej percutian mengikut bajet dan tiket kapal terbang tambang murah, makin ramai yang ambil kesempatan untuk melawat negara luar.

Tapi, percutian tanpa data internet yang padu boleh jadi susah dan lame. Mana taknya, nak cari maklumat, nak guna GPS, upload gambar dan hubungi insan tersayang semuanya perlukan data internet yang power!

Sebab tu, korang kena cuba guna AIRSIM. Tak perlu risau nak tempah pocket wifi, pocket wifi hilang atau data yang lembap kerana AIRSIM janjikan internet pantas dengan harga mampu milik.

Tak pernah dengar mengenai AIRSIM pun?

Bagi korang yang masih blur mengenai apa itu AIRSIM? Meh sini admin jelaskan sedikit ye. AIRSIM ni merupakan produk daripada Shinetown telecom yang menawarkan kad sim tempatan bagi lebih 130 destinasi.

Korang cakap je negara mana korang nak pergi… Japan, Korea, Indonesia, Vietnam, Sepanyol, Perancis, Morocco atau mana-mana negara la, AIRSIM tawarkan pelan internet dengan kadar yang cukup murah. Dah siap pakej dengan panggilan tempatan selama 30 minit termasuk membuat panggilan ke Malaysia. Antara kelebihan lain AIRSIM termasuklah;

    • Menawarkan servis  ke lebih 130 destinasi
    • Boleh diguna semula dan mesra alam sekitar.
    • Proses pendaftaran dan set up yang mudah
    • Aplikasi mesra pengguna
    • Harga pelan ineternet serendah RM 4.30 bergantung destinasi
    • Korang boleh pilih untuk buat kombo antara negara
      • contohnya kombo Singapura + Indonesia hanya serendah RM6.90 (sehari)
      • Antara negara Eropah cuma RM 7.20 (sehari)
    • NO VPN download needed bila korang travel ke China.
    • Percuma panggilan tempatan 30 minit (panggilan tempatan/ panggilan ke Malaysia)
    • Servis pelanggan yang tip top selama 24 jam/7 hari seminggu!

Bayangkan harga serendah RM4.30, korang boleh nikmati internet berkelajuan 4G. So, bila bercuti tu, mudah la korang nak search maklumat, muat naik gambar , buat IG story atau buat live video semasa bercuti. Takde istilah video kabur atau buffering dah.

**Tertakluk pada destinasi serta terma & syarat

Coverage luas dengan pelbagai pilihan destinasi!

Menariknya, AIRSIM menawarkan liputan internet yang cukup luas dan laju. Internet 4G la katakan. Mana pun korang pergi, admin jamin dengan AIRSIMpengalaman berinternet korang akan jadi satu pengalaman yang fabulous dan korang mungkin takkan guna telco yang lain melainkan AIRSIM!

Guna Facebook & Google tanpa halangan!

Paling best pasal AIRSIM, korang masih boleh akses Facebook dan Google seperti biasa apabila korang bercuti di China. Takde sebarang sekatan tau! Kalau dengan telco dan pocket wifi yang lain memang korang kena guna akses third party. 

Dapatkan AIRSIM sekarang!

Mesti korang tertanya-tanya mana nak dapatkan AIRSIM, betul tak? Caranya sebenarnya cukup mudah. Korang register akaun dekat website AIRSIM dan beli kad sim dari sana. Proses penghantaran kad sim mengambil masa 3 hingga 6 hari bergantung kawasan korang tinggal ye.

Sebelum korang travel, pastikan korang download aplikasi AIRSIM Roam & AIRTALK Roam bagi membolehkan korang pilih pakej yang korang inginkan.

Dengan ini, sebaik sahaja korang touch down di destinasi percutian, kad sim AIRSIM boleh terus digunakan.

korang rasa confuse? Ha, ikut je steps dalam video di bawah.

Jika korang hadapi sebarang masalah semasa menggunakan AIRSIM,korang boleh contact talian berikut 1700 81 8551 atau korang boleh je WhatsApp diorang di nombor +601 2610 8500. Jangan risau diorang ni bertugas 24 jam sehari dan 7 hari seminggu. So, diorang sentiasa ada untuk korang.

Bagi korang yang nak bercuti tapi nak jimat, admin cadangkan korang ambil je AIRSIM. Tak perlu susah payah nak bawa pocket wifi sebab nanti korang nak kena jaga dan bayar ganti rugi kalau hilang. Dengan AIRSIMsemuanya mudah dan tak melibatkan sebarang risiko untuk bayaran ganti rugi.

Ni link untuk korang muat turun aplikasi AIRSIM:

IOS: https://apps.apple.com/app/airsim-roam/id1156817594

Google Play Store (Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.airsimroam

Nak tahu lebih detail, korang klik je link dibawah ye.

Website: AIRSIM

Facebook: AIRSIM

Instagram: AIRSIM