berita

‘Kalau Ikutkan Emak Saya Nak Cepat Sangat Tengok Kami Kahwin’ – Ibu Restu Shuib Kahwin Dengan Watie

February 2nd, 2023 | by Iera Zahirah
Kini Trending

Pelawak dan penyampai radio, Shuib mendedahkan percintaannya dengan ahli perniagaan, Watie Hanifah telah mendapat restu daripada ibunya, Salamiah Jalani.

Artikel berkaitan : ‘Watie Penyayang & Boleh Terima Kekurangan Saya Sama Macam Siti Sarah’ – Shuib

Artikel berkaitan : ‘Semua Itu Dusta’ – Shuib Nafi Bakal Berkahwin Dengan Watie Hujung Tahun Ini

Artikel berkaitan : ‘Anak Manja Daddy & Ibu Semakin Membesar’ – Ariq Matin Genap 7 Tahun, Shuib Terkenangkan Siti Sarah

Dapat restu daripada ibu

Menurut pemilik nama Shahmira Muhammad, dia berasa bersyukur kerana ibunya membuat penilaian yang positif terhadap Watie. Malah, ibunya berharap agar Shuib dapat mendirikan rumah tangga secepatnya.

Penilaian pada dia (Watie) berlaku daripada emak saya sendiri. Emak saya yang menilai dia. Jadi bila emak menilai yang baik-baik mengenai dia, saya pun tahulah kerana saya berkawan dengan dia.

Dah tentulah saya kuat mengatakan dia okey dan sebagainya. Kalau ikutkan emak saya, macam cepat sangat nak tengok kami kahwin. Saya yang minta dia bersabar.

InsyaAllah kami ada perancangan untuk kahwin, cuma tarikhnya belum pasti. Emak fikirkan Ayash Affan sebab dia semakin membesar. Emak pun cakap tugas dia dah banyak menjaga Ayash sebelum ini.

Apa yang membuatkan Shuib tertarik dengan Watie adalah sikap penyayang wanita itu terhadap anak-anaknya sama seperti Allahyarhamah isterinya, Siti Sarah Raissuddin.

Emak jaga Ayash dari kecil. Dia kata nanti bila Ayash dah besar saya boleh ambil semula. Ayash pun dah nak mula berjalan sekarang.

Watie pun tiada masalah dengan anak-anak saya. Dia dah pernah jaga Ayash masa Ayash demam empat, lima hari. Malah semua anak saya rapat dengan dia.

Anak-anak saya panggil dia sebagai aunty dan hubungan mereka sangat okey. Anak saya Talita sayangkan aunty. Dia hairan kenapa orang tak suka aunty padahal aunty baik.

Talita persoalkan kenapa hakimi Watie

Tambahnya, Talita turut mempersoalkan mengapa netizen masih menghakimi Watie meskipun wanita itu sudah sempurna bertudung sejak 8 Februari tahun lalu.

Arwah Sarah saya dah letak di satu tempat yang paling ‘best’. Dan sampai ke hari ini pun, saya masih lagi mencari hari-hari yang saya tak ingat dia. Belum ada sampai hari ini. Tapi orang luar menilai berdasarkan pasal yang lepas atau apa, dan macam buat perbandingan. Itu tak boleh dan tak okey.

Dia yang nak berubah ke arah kebaikan. Dia penyayang dan dia sendiri ada kakak OKU (Orang Kelainan Upaya). Dialah yang jaga dan mandikan setiap hari.

Jadi, bila ada orang yang datang kepada kita, zalimlah kalau saya tak hargai orang itu. Lagipun, orang yang kita percaya, emak kita boleh yakin dengan pilihan kita. Itu jawapan yang paling besar untuk kita. Tapi kalau netizen cakap memang saya tak faham. Orang (artis) lain kahwin okey saja. Bila bab saya macam payah.

Dalam pada itu, pelawak berusia 39 tahun ini mengatakan dia boleh bercakap semua perkara mengenai Sarah kepada Watie.

Sumber : Harian Metro

SKIP THIS AD ×