berita

Kami Kongsi Satu Minuman Terbaik Untuk Korang Yang Selalu Sembelit, Dah Tak Merana Lepas Ni

May 6th, 2019 | by Aimi Raihana Mudzakir
Shout Out!

“Aduh, sakitnya sembelit ni!”

Korang pernah sembelit tak? Tipu la kalau tak pernah. Dah kena sekali, memang merana wei. Bila dah susah buang air, kita nak buat kerja seharian pun jadi terbatas. Asyik ulang-alik ke tandas, tapi hasil tak ada.

Ada banyak faktor yang boleh menyebabkan korang terkena sembelit. Antaranya adalah disebabkan kurang makan makanan serat dan minum air. Kali ni, kami nak share satu minuman untuk kurangkan sembelit korang tu. Confirm  senang buang air lepas ni.

Korang cuba minum Mintox, terus hilang sembelit wei!

mintox

Siapa yang selalu ada masalah sembelit tu, korang minum je Mintox ni. Ia mengandungi formula unik yang membantu sistem pencernaan badan korang. Berkesan untuk membersihkan usus, mengeluarkan toksin dan mengekalkan keseimbangan flora usus korang. Wee..

perempuan melayu dengan mintox

Selain meningkatkan fungsi imun untuk menguatkan badan, Mintox juga membunuh bakteria dalam rektum dan menggalakkan pergerakan usus. Dah ramai yang minum ni untuk settlekan masalah sembelit. Serius menjadi beb!

Oh ya. Bukan masalah sembelit korang je yang akan selesai. Pada masa yang sama, Mintox membantu menurunkan kolesterol untuk membuang lemak pada dinding usus. So, usus korang akan jadi lebih sihat la. Bagus kan?

Bahan daripada buah kiwi berkualiti tinggi dari New Zealand

mintox

“Apa bahan yang ada dalam Mintox ni?”

Mintox menggunakan bahan mentah yang diekstrak dari buah kiwi hijau berkualiti tinggi dari New Zealand. Bukan pakai buah kiwi biasa. Bau dan rasanya pun sedap. Macam minum air buah kiwi je. Tapi tidak disyorkan untuk yang alah pada buah kiwi ya.

Sesuai untuk semua peringkat umur

perempuan melayu dengan mintox

“Budak-budak boleh ke minum Mintox ni?”

Haa, bukan budak-budak je. Perempuan yang tengah hamil atau menyusu pun boleh minum sebab ianya sesuai untuk semua peringkat umur. Pesakit kencing manis pun boleh. Senang cerita, Mintox ni selamat digunakan. Tak payah risau la.

Tiada kesan sampingan selepas diminum

perempuan melayu minum mintox

Ramai yang terfikir kalau minum minuman macam ni, mesti kena cirit-birit nanti. Eh, mana ada macam tu! Mintox tidak menyebabkan korang cirit-birit atau sakit perut tau. Malahan kalau korang cirit-birit, minum ni je terus lega.

Cara minum Mintox ni? Pada bulan pertama, korang hanya perlu ambil satu dos dengan 200ml air suam setiap hari. Selepas bulan pertama, ambil tiga dos setiap minggu. Kanak-kanak ambil separuh dos je. Senang kan? Tak susah mana pun.

Jangan lupa datang ke International Beauty Expo di KLCC

Siapa orang KL kat sini? Kalau korang nak tahu, International Beauty Expo 2019 akan diadakan di Hall 2, KLCC bermula 12 hingga 15 Mei 2019. Paling menarik, tetamu istimewa ialah Happy Polla dari Thailand. Wah, bukan senang nak jumpa dia ni!

Mintox akan berada di Booth 2301 sewaktu expo diadakan. Jangan lupa singgah tau. Mereka juga ada Promosi Beli 10 Percuma 2 dan dapat percuma 6 shakers. Promosi ni dibuat sepanjang expo berjalan, bermula 12 hingga 15 Mei 2019. Wow, menarik!

Tapi ada satu lagi benda menarik pasal Mintox yang korang perlu tahu. Ni dia..

Like & share, boleh dapat hadiah percuma daripada Mintox!

mintox

Haa, Mintox sebenarnya ada hadiah percuma nak bagi kat korang. Senang je. Korang like & share artikel ni, boleh dapat hadiah daripada Mintox yang bernilai RM138 secara percuma je. Seramai 10 pemenang akan dipilih. Nanti tunjuk bukti di booth mereka (Booth 2301) sewaktu International Beauty Expo 2019 diadakan okay?

Untuk info lebih lanjut, korang boleh ke Facebook Page Mintox Malaysia. Jangan lupa like dan follow untuk ketahui perkembangan terkini Mintox.

Kalau ada keluarga atau kawan-kawan korang yang tengah sembelit tu, rekomen la Mintox kat diorang. Confirm  diorang selesa nak membuang lepas ni. Hehe.